Όταν πριν από πέντε χρόνια ανακηρύχτηκε το δημοψήφισμα σαν λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της ελληνικής κοινωνίας  η πλειοψηφία της, ο κόσμος της εργασίας, έτεινε στην ρήξη με την πολιτική της ΕΕ και η μειοψηφία της, ο κόσμος του κέρδους (άρχουσα τάξη και -τάξεις στηρίγματα), συνέχιζε να στηρίζει  την πολιτική της ΕΕ που  φόρτωνε εσαεί  τα βάρη στους πρώτους. Όλα τα ενδεχόμενα ήταν ανοιχτά.

Μία εξαιρετική ταινία animation από το Ιράν αποτελεί τη σημερινή μας επιλογή. Ο λόγος για το "Περσέπολις" των Μαρζάν Σατραπί και Βενσέν Παρονό (2007). H ιστορία μίας επώδυνης ενηλικίωσης νεαρής κοπέλας που μεγαλώνει στην Τεχεράνη στα τέλη της δεκαετίας του 70΄. Νιώθει την ανάγκη να ανατρέξει στα πρώιμα χρόνια της παιδικής ηλικίας και να ξετυλίξει το κουβάρι των γεγονότων από την εποχή της χαμένης αθωότητας. Ένα πολυεπίπεδο δράμα που χτίζεται μέσα από διαδοχικές απογοητεύσεις και ματαιώσεις σε μία περιπλάνηση ζωής που επιβεβαιώνει το ρητό: "όπου γης πατρίς".

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ο Εντ Σίραν και οι Rolling Stones ήταν μεταξύ των περίπου 1.500 μουσικών που ένωσαν τις φωνές του ζητώντας από τη βρετανική κυβέρνηση να βοηθήσει την βιομηχανία των ζωντανών μουσικών εκδηλώσεων να επιβιώσει από την πανδημία της Covid-19.

Τουλάχιστον 52.898 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες, ένας αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, ανακοίνωσε στις 20:30 χθες τοπική ώρα (03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων σχολίασε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 ο αναπληρωτής γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «δεν γίνεται να ξαναγυρίσουμε στον γύψο με υποτίθεται δημοκρατικό άλλοθι».

Περισσότερες από 400 εταιρείες, ανάμεσά τους η Coca-Cola και η Starbucks, αποφάσισαν να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την Τετάρτη από το Facebook διαμαρτυρόμενες για την αποτυχία του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης να περιορίσει το λόγο μίσους στην πλατφόρμα του.

Pages