Σε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική δράση προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης μέλη του δημοτικού σχήματος «Η Πόλη Ανάποδα», σβήνοντας ναζιστικά σύμβολα όπως κέλτικοι σταυροί και σβάστικες που βρίσκονταν εδώ και εβδομάδες σε κεντρικά σημεία της πόλης, στην ευρύτερη περιοχή του Λευκού Πύργου.

Καταγγελία δημοσίευσε το ΠΑΜΕ με αφορμή την πρόσκληση της κυβέρνησης και του Δημάρχου Κ. Μπακογιάννη προς τον επίδοξο πραξικοπηματία Χουάν Γκουαϊδό, ενόψει του «Δημοκρατικού Φόρουμ της Αθήνας», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 30 Σεπτεμβρίου.

Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε εθελοντές, δασκάλους και μαθητές στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, καθώς, την Κυριακή, δυνάμεις της ΟΠΚΕ βρέθηκαν έξω από το κτίριο σε μια πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης.

Μιλιταρισμός, ανταγωνισμοί για την ενέργεια, δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά και πολεμική προετοιμασία ενώ η οικονομία καταρρέει, συνθέτουν το σκηνικό των κοινών δηλώσεων Μητσοτάκη - Πομπέο από την Κρήτη, το μεσημέρι της Τρίτης.

Κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει και “ασπίδα προστασίας για την υγεία μαθητών και καθηγητών”… Προφανώς αναφερόμαστε στις μαθητικές καταλήψεις που ασχέτως του πώς τις αντιλαμβάνεται κανείς και παρά τις, περί του αντιθέτου, επιστημονικές (;) διαβεβαιώσεις του πρύτανη του ΕΚΠΑ που τις παρουσιάζει ως εστίες μετάδοσης του Covid-19, φαίνονται να δρουν ως το μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης εργαζόμενοι/ες στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Η διαμαρτυρία αφορούσε τη μείωση προσωπικού εν μέσω πανδημίας, καθώς ως το Δεκέμβριο αναμένεται να απολυθούν, μέσω της μη ανανέωσης της σύμβασης εργασίας, γιατροί και νοσηλευτές, ενώ ήδη απολύθηκαν διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι.

Ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει την αυλαία του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο και μία από τις πρώτες προβολές που έγιναν sold out όταν ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τις online προβολές των Μάιο. "My Octopus Teacher" των Philippa Ehrlich και James Reed. Μια ταινία τεκμηρίωσης κυριολεκτικά βουτιά σε έναν βυθό γεμάτο όμορφα μυστικά. "Σαν να πετάς σε ένα τρισδιάστατο δάσος κάτω από τη στάθμη του νερού". Μία γοητεία που οι περισσότεροι αγνοούν κι όσοι τη γνωρίζουν συχνά την υποτιμούν και τη θεωρούν δεδομένη.

Δύο πορείες πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά της επίσκεψης του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στην πόλη.

Pages