Υπέρ της εκκένωσης των καταλήψεων ο Κ. Ζέρβας

Την εκκένωση των καταλήψεων που βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης ζητά ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (North 98) ο κ. Ζέρβας δήλωσε πως είναι «υπέρ της ευταξίας και κατά των καταλήψεων».

Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τις καταλήψεις κτιρίων στη Θεσσαλονίκη ανέφερε πως «είμαι σαφώς υπέρ της ευταξίας και κατά των καταλήψεων…{..} Θα πρέπει να υπάρξει τάξη και θα πρέπει ο πολίτης να αισθάνεται την αίσθηση της ασφάλειας. Σήμερα υπάρχουν επτά κτίρια υπό κατάληψη στο Δ. Θεσσαλονίκης, συχνά υπό συνθήκες που δημιουργούν κίνδυνο και για αυτούς που τα έχουν καταλάβει».

Πρόσθεσε επίσης ότι «είμαι Δήμαρχος της πόλης και βλέπω ότι πολλά από αυτά τα κτίρια θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με κοινωνικό πρόσημο, η ΥΦΑΝΕΤ, το 12ο Δημοτικό, και άλλα, φέρνοντας και υπεραξία και στις περιοχές που γίνονται. Δεν έχω σχετική επικοινωνία ειδικά για το θέμα αυτό με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ξέρω όμως πως ό,τι λέει το εννοεί και υποθέτω, ότι θα γίνει ότι έχει πει και εδώ στη Θεσσαλονίκη.»

Βέβαια, για την αστυνομική καταστολή και την βία ούτε λόγος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης…