Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη φρικτή δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη από δύο συνομηλίκους της στη Ρόδο πριν έναν χρόνο. Στο εδώλιο αντιμέτωποι με κατηγορίες για ανθρωποκτονία και βιασμό, κάθονται δύο νεαροί, 20 και 21 χρονών.

Το έγκλημα έγινε τον Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο, και οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 19χρονος και ένας 21 ετών νεαρός με καταγωγή από τη Ρόδο, κάθονται στο εδώλιο αντιμέτωποι με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και του βιασμού της φοιτήτριας.

Ο πατέρας της φοιτήτριας έχει ζητήσει να μην τύχουν καμίας επιείκειας δηλώνοντας πως αυτό που περιμένει από τη διαδικασία είναι να σταθεί η Δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην ζήσει άλλη οικογένεια αυτό που ζει η δική του.«Ζητάμε το αυτονόητο. Να παραμείνουν ισόβια στη φυλακή. Ισόβιος είναι και ο δικός μας πόνος από την απώλεια της Ελένης μας».

Ο δικηγόρος ενός εκ των δολοφόνων της Ελένης είναι ο Θεόδωρος Μαντας, το πρώτο μέλημα του οποίου στη σημερινή δική ήταν να εξαιρέσει όλες τις γυναίκες από τους ενόρκους.

πηγή: 3pointmagazine.gr