Ξανά από την Τετάρτη οι πλειστηριασμοί

Ξεκινούν και πάλι από την Τετάρτη οι ηλεκτρονικοί και φυσικοί πλειστηριασμοί καθώς έληξε η αναστολή της λειτουργίας τους την οποία είχε καλέσει ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου «προκειμένου να υλοποιηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις, σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών».

Στο σύνολό τους οι πλειστηριασμοί είναι 266, εκ των οποίων οι 240 θα πραγματοποιηθούν στα ειρηνοδικεία και οι 26 είναι ηλεκτρονικοί, ενώ αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες, αλλά και μεταξύ ιδιωτών.
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μέχρι στιγμής περισσότεροι από 3.000 πλειστηριασμούς έχουν ανέβει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, όμως δεν είναι πόσοι θα βγουν στο σφυρί καθώς οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να ρυθμίσουν ακόμα τα κόκκινα δάνεια τους.
 
Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από το Δημόσιο
 
Εντός Ιανουαρίου η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι ετοιμάζει να φέρει στη Βουλή για την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για οφειλές σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
 
Η απόφαση συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που ετοιμάζει να φέρει την Τρίτη στη Βουλή η κυβέρνηση ώστε τον Φεβρουάριο ή το αργότερο στις αρχές Μαρτίου να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί και από το Δημόσιο.
 
Σημειώνεται ωστόσο πως οι πλειστηριασμοί θα γίνονται στην εμπορική αξία των ακινήτων ενώ πρόκειται για νομοθετική παρέμβαση στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία και από το Ελληνικό Δημόσιο.

Πηγή: thepressproject.gr