Βίντεο από την επίθεση με μπογιές στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών στην Νέα Κρήνη Θεσ/νίκης

Βίντεο από την στιγμή της επίθεσης με μπογιές στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών στην Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου δημοσίευσε στο διαδίκτυο η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης .

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της για την επίθεση:

"Την Τετάρτη 18/12/2019 στη δίκη της Χρυσής Αυγής ακούστηκε η πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου. Στη συγκεκριμένη δίκη, η οποία ξεκίνησε στις 20/4/2015, 69 κατηγορούμενοι (μεταξύ αυτών 18 βουλευτές, μέλη τοπικών οργανώσεων και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος), κατηγορούνται για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Με βάση τα όσα εκτυλίχθηκαν στην τελευταία δικάσιμο, αλλά και τη συνολική πορεία της συγκεκριμένης δίκης, φαίνεται πως η κατεύθυνση της έδρας συνίσταται στο ξεδιάντροπο ξελάσπωμα της Χρυσής Αυγής, στην πλήρη κάλυψη ενός νεοναζιστικού μορφώματος με δολοφονική δράση ενάντια στην εργατική τάξη και σε όσους αντίκεινται στη φασιστική κίνησή της.

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για την αστική δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη στον καπιταλισμό δεν είναι ανεξάρτητη, όπως επιθυμούν να διατυμπανίζουν τα κάθε λογής καθεστωτικά ΜΜΕ, προκειμένου να καλλιεργούν ψευδαισθήσεις και να αποσπούν τη συναίνεση της κοινωνικής πλειοψηφίας προς την επιβαλλόμενη κρατική και κεφαλαιοκρατική βαρβαρότητα. Η αστική δικαιοσύνη σαφώς μεροληπτεί με ταξικό κριτήριο υπέρ όσων κατέχουν την οικονομική και πολιτική εξουσία, χτυπώντας χωρίς κανένα δισταγμό όσους βρίσκονται στον πάτο του βαρελιού, όσους απαρτίζουν τη βάση της κοινωνικής και παραγωγικής πυραμίδας. Γι’ αυτό, λοιπόν, δεν πέφτουμε από τα σύννεφα ακούγοντας τις προτάσεις της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, οι οποίες προεικονίζουν λίγο-πολύ την κατεύθυνση της τελικής απόφασης της έδρας για τη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Αξίζει να σημειωθεί πως, αν η Χρυσή Αυγή απαλλαχθεί τελικά από τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης στη δίκη, τότε θα λάβει αναδρομικά το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ εν είδει αποζημίωσης! Σε ένα τέτοιο ειδεχθές, αλλά πιθανό παρ’ όλα αυτά ενδεχόμενο, η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή θα τα «μαζέψει» χοντρά, γεμίζοντας τα ίδια ταμεία που δεχόντουσαν όλα αυτά τα χρόνια τις γενναιόδωρες εισφορές των καπιταλιστών και τη βουλευτική χρηματοδότηση που αποτελεί τμήμα του κρατικού προϋπολογισμού και πηγάζει επί της ουσίας από τη φορολόγηση των πολιτών. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα δικαστικού ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας δήλωσε με περίσσιο θράσος πως «οι Έλληνες εισαγγελείς ασκούν το λειτούργημά τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με βάση το Σύνταγμα». Οι ξεδιάντροποι χειρισμοί της έδρας στη συγκεκριμένη δίκη μας γεμίζουν, όμως, με οργή, υπενθυμίζοντάς μας την ταξική αδικία με την οποία είναι μπολιασμένο το καπιταλιστικό σύστημα, αλλά και την αναγκαιότητα της ριζικής, επαναστατικής ανατροπής του, για τη δημιουργία νέων κοινωνικών σχέσεων βασισμένων στην αλληλεγγύη, στην ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, τα ξημερώματα της Δευτέρας 23/12/21019 επιλέξαμε να επιτεθούμε με μπογιές στο κτήριο όπου στεγάζεται η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών στη Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης. Δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, τη στιγμή που το κράτος και οι δικαστικοί του μηχανισμοί μεθοδεύουν ξεδιάντροπα το πολιτικό ξέπλυμα των φασιστών της Χρυσής Αυγής, ενώ παράλληλα φορτώνουν με βαρύτατες ποινές και εξοντωτικές χρηματικές εγγυήσεις αντιφασίστες συντρόφους. Μπάτσοι, δικαστές, πολιτικοί και αστοί δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι!

Υ.Γ. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αναρχικό, κρατούμενο, απεργό πείνας (από 16/12/2019) Κώστα Σακκά, ο οποίος αιτείται την άρση του καθεστώτος εξαίρεσης που έχει επιβληθεί εις βάρος του (όπως και εις βάρος άλλων κρατουμένων) από το κράτος και τους μηχανισμούς του.

ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟΙ ΠΙΣΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΔΗΛΙΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ, ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)".

Δείτε το βίντεο: