Βενιζέλος: Εθνικό σχέδιο έως τη ΔΕΘ

Μέχρι τη ΔΕΘ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η προγραμματική συμφωνία της δικομματικής κυβέρνησης, που θα έχει τη μορφή «εθνικού σχεδίου για τη χώρα», όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος τους υπουργούς και υφυπουργούς του Κινήματος που είναι μέλη της κυβέρνησης, σε σύσκεψη υπό την προεδρία του την Τρίτη, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές - ζήτησε από τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με τους βουλευτές του Κινήματος.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το ζήτημα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Επισημάνθηκε εκ νέου ότι πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση προσώπων και δομών με αξιοκρατία, αφού «είναι θέμα Δικαιοσύνης, να πειστούν οι πολίτες ότι δεν είναι απλά μια μνημονιακή υποχρέωση, αλλά μια ανάγκη για την εξυπηρέτηση του πολίτη».

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είναι διοικητές οργανισμών ή γενικοί γραμματείς , των οποίων οι οργανισμοί και οι γενικές γραμματείες στις οποίες προΐστανται συμμετέχουν στην αξιολόγηση και την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Πηγή: ΑΠΕ