Βαθύ μπλε προς μαύρο σε δήμο Θεσσαλονίκης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με βαθύ μπλε με τάσεις μαύρου βάφτηκε η επικράτεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και του δήμου Θεσσαλονίκης, μετά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της Κυριακής.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας επανεκλέχτηκε από την πρώτη Κυριακή με 62,2%, με τον εκλεκτό της κυβέρνησης Χρήστο Γιαννούλη να έρχεται δεύτερος με μεγάλη διαφορά (11,57%). Ο Απ. Τζιτζικώστας δεν θα αντιμετωπίσει κάποια δυσκολία στον σχηματισμό διοίκησης στην Περιφέρεια, καθώς κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κι έτσι δεν θα χρειαστεί να συνεργαστεί με κάποια άλλη παράταξη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

Γαλάζιο ντέρμπι στον δήμο Θεσσαλονίκης

Ντέρμπι μεταξύ των ενοίκων της δεξιάς πολυκατοικίας στον δήμο της Θεσσαλονίκης καθώς ο Νίκος Ταχιάος είναι πρώτος με διαφορά, και δεύτερος ήρθε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Με βάση την σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου ο υποψήφιος δήμαρχος που θα περάσει με τον κ. Ταχιάο στον δεύτερο γύρο καταλαμβάνει τον ίδιο αριθμό εδρών (7) με τους δύο υποψήφιους/ ες που υπολείπονται. Έτσι, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η διαμόρφωση διοίκησης και πλειοψηφίας στον δήμο Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή τουλάχιστον δύο από τους τέσσερις πρώτους.

Πολύμορφη εκπροσώπηση προοδευτικών και αριστερών σχημάτων

Αξιοσημείωτη είναι η είσοδος στο Δημοτικό Συμβούλιο προοδευτικών και αριστερών σχημάτων, αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο «Η Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» με επικεφαλής τον Αντώνη Γαζάκη κερδίζει μια έδρα, καθώς και η «Οικολογία Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον Μιχάλη Τρεμόπουλο άλλη μια. Εκτός Δημοτικού Συμβουλίου έμειναν οι επίσης προερχόμενοι από τον προοδευτικό και αριστερό χώρο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης και Γιάννης Κούτρας.

Αναλυτικά τα αποτέλεσμα στον δήμο Θεσσαλονίκης: