Τραυματισμοί, κρότου λάμψης και πρόστιμα το βράδυ του Σαββάτου στην Άνω Πόλη

Bίντεο που δείχνει στιγμές πριν και κατά τη διάρκεια της επίθεσης της αστυνομίας το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης εναντίον νεαρών ατόμων που διαμαρτύρονται για την παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή αποδεικνύει ότι επρόκειτο ξεκάθαρα για επίδειξη δύναμης εκ μέρους των αστυνομικών αρχών και όχι για κάποιου τύπου παρέμβαση στον σκοπό της προστασίας από τον ιό. 

Το βίντεο δημοσιεύθηκε από το alerta.gr

 

Να σημειωθεί ακόμη ότι κατά τη διάρκεια των χθεσινών γεγονότων, της ρίψης κροτίδων κρότου λάμψης, ψεκασμών αλλά και του κυνηγητού κόσμου στα στενά, η αστυνομία έκοψε πρόστιμα των 150 ευρώ για μη τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. Είναι απορίας άξιο γιατί η αστυνομία επέλεξε τη συγκεκριμένη πλατεία τη στιγμή που σε όλη την πόλη πολύς κόσμος βγαίνει έξω αξιοποιώντας τους ελάχιστους δημόσιους χώρους που υπάρχουν, όπως την Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Άξιο απορίας είναι αν και μετά τα γεγονότα της πλατείας του Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη, της Αγ. Παρασκευής στην Αθήνα και χθες της πλατείας Καλλιθέας η χρήση των ΜΑΤ και της βίας προκρίνεται από την κυβέρνηση ως η ενδεδειγμένη μέθοδος για την προφύλαξη των νέων ανθρώπων από τον ιό. Ενδιαφέρον έχει ότι σε αντίστοιχους συνωστισμούς, όπως στα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας από τον δήμαρχο της Αθήνας δεν επενέβησαν τα ΜΑΤ ούτε καν έγιναν κάποιες απαραίτητες συστάσεις στους πολίτες. Υπάρχει κάποιο μίσος των αστυνομικών αρχών κατά των νέων ανθρώπων ή ακόμη μια «επιλεκτική ευαισθησία» των αστυνομικών αρχών να επεμβαίνουν σε περιοχές που συχνάζουν νέοι από συλλογικότητες της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου; 

Από τη χθεσινή επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας για λόγους ....προστασίας από τον ιό δεν έλειψαν και οι τραυματισμοί, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες:

Πηγή Φωτογραφιών: Μένουμε ενεργοί, υγεία,συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Δείτε περισσότερα: Επέμβαση των ΜΑΤ στην Άνω Πόλη (φωτογραφίες)