Τραυματισμένοι και κατηγορούμενοι με ψευδείς κατηγορίες δύο μέλη του Ξεκινήματος

Με τραυματισμούς και κατηγορούμενοι με ψευδείς κατηγορίες βρίσκονται ακόμη υπό κράτηση η Ειρήνη Ε. και ο Ζήσης Σ., μέλη της οργάνωσης Ξεκίνημα, που συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια του όργιου καταστολής των αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια.

«Κατηγορούνται για μια σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων ανάμεσα στα οποία απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμός, οπλοφορία, κατοχή εκρηκτικών, αντίσταση κατά της αρχής κ.α., για τα οποία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα σήμερα Δευτέρα 18/11. Το «σενάριο» που έχει στηθεί, είναι πως η Ειρήνη και ο Ζήσης συμμετείχαν σε ομάδα πενήντα περίπου ατόμων, που επιτέθηκε στην αστυνομία με βόμβες μολότοφ. Είναι ξεκάθαρη σκευωρία καθώς οι σύντροφοι δεν έκαναν τίποτε από όλα αυτά! Επιπλέον από τα στοιχεία δεν προκύπτει να έχει συμβεί τίποτα από τα παραπάνω στο συγκεκριμένο σημείο που συνελήφθησαν» αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της τονίζοντας ότι τόσο στην περίπτωση των δύο μελών της όπως και των υπόλοιπων συλληφθέντων για τους οποίους ισχύουν οι ίδιες κατηγορίες- η αστυνομία έδωσε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού και αυθαιρεσίας.

«Στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι που δέχτηκαν βίαιη επίθεση και υπέστησαν σωματικές βλάβες! Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους δεν τους επέτρεψαν να έρθουν σε επαφή με δικηγόρους για πολλές ώρες, ενώ οι κατηγορίες εναντίον τους έγιναν τελικά γνωστές τα ξημερώματα της Δευτέρας 18/11. Η αυθαιρεσία όμως δε σταματάει εδώ. Πριν φτάσουν καν στη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν σε υπόγειο πάρκινγκ, στο οποίο τους φωτογράφισαν, προκειμένου να είναι σε θέση να τους «αναγνωρίσουν» αργότερα οι συνάδελφοί τους, οι οποίοι υποτίθεται ότι είχαν δεχτεί επίθεση!» εξηγεί το Ξεκίνημα σχετικά με τα όσα συνέβησαν χθες στη ΓΑΔΑ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η σύλληψη τους εντάσσεται στα πλαίσια της εκστρατείας της κυβέρνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη όλο το τελευταίο διάστημα και σκοπό έχει να τρομοκρατήσει κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται, αλλά πάνω απ’ όλα τη νεολαία που αμφισβητεί, που βγαίνει στους δρόμους, που δεν αποδέχεται τη ζωή και το μέλλον που σχεδιάζουν γι’ αυτή, χωρίς αυτή!»

Συγκέντρωση αλληλεγγύης διοργανώνεται σήμερα στις 11 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων.