Την Τετάρτη στην Κομισιόν η πρόταση για μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο

40.000 αιτούντες άσυλο αναμένεται να μετεγκατασταθούν

Στην Κομισιόν εισάγεται αύριο προς συζήτηση, η πρόταση για μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοίνωσε ο κοινοτικός επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την σημερινή ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας.   Η πρόταση αφορά την ενεργοποίηση του μηχανισμού έκτακτης ανάγκης της ΕΕ που προβλέπει μετεγκατάσταση όσων ζητούν άσυλο από τα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία σε άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, 40,000 αιτούντες άσυλο αναμένεται να μετεγκατασταθούν τα επόμενα δυο χρόνια από την Ελλάδα και την Ιταλια σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Η πρόταση θα πάει προς συζήτηση στην Κομισιόν, όπως ανακοινώθηκε μετά την ευρεία σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών, που έγινε το πρωί για το μεταναστευτικό στο υπουργείο Ναυτιλίας, στην οποία συμμετείχε και ο κοινοτικός επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος. Όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος, η συζήτηση στην Κομισιόν θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου. 

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, και συμμετείχαν οι αναπληρωτές υπουργοί Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, Μεταναστευτικής πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. 

Πηγή: stokokkino.gr

Photo Credit: Nikos Libertas/SOOC