Ταραχές στο Παρίσι μετά από κακοποίηση νεαρού από αστυνομικούς

Οργή έχει προκαλέσει στα προάστια του Παρισιού η κακοποίηση αφροαμερικανού από αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, τον βασάνισαν και τον βίασαν με γκλομπ. Το συμβάν έγινε στην περιοχή Ολνέ-σου-Μπουά όπου για τέταρτη μέρα σημειώνονται επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας έχουν γίνει 12 συλλήψεις και περίπου δέκα οχήματα πυρπολήθηκαν. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα εν αναμονή του πορίσματος για καταγγελία περί χρήσης υπερβολικής βίας από την πλευρά της αστυνομία στην σύλληψη του 22χρονου νεαρού. Βίντεο που κατεγράφη από κάμερες δείχνει έναν αστυνομικό να χτυπά με το γκλομπ τον νεαρό στα οπίσθια την στιγμή που αστυνομική πηγή έκανε λόγο για ατύχημα. Ο νεαρός που υποστήριξε ότι βιάστηκε με το γκλομπ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εξετάστηκε από γιατρό ο οποίος διαπίστωσε τραυματισμό στο σημείο.
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος ενός αστυνομικού για βίαιη σεξουαλική επίθεση και σε  βάρος των άλλων τριών αστυνομικών  για σκόπιμη βία. Οι τέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Αφού έγινε γνωστό το περιστατικό, οι κάτοικοι των προαστίων βγήκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν με την αστυνομία να στέλνει συνεχώς ενισχύσεις στην περιοχή.