Ταϊλάνδη: Αγωνία για χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται «παγιδευμένοι» σε πλοιάρια στη θάλασσα

Οι αρχές της Ταϊλάνδης έδιωξαν πίσω στην θάλασσα ένα πλοίο με μετανάστες, απομακρύνοντάς το από τα νότια νησιά της χώρας στην Θάλασσα Ανταμάν προς την κατεύθυνση της Ινδονησίας, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Το πλοίο απομακρύνθηκε προς τα νοτιοδυτικά από το σκάφος περιπολίας με αριθμό 911 του ταϊλανδέζικου πολεμικού ναυτικού, πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθεί αν το πλοίο αυτό είναι το ίδιο με εκείνο που έδιωξαν την Παρασκευή πίσω στην θάλασσα οι αρχές της Ταϊλάνδης.

Οι αρχές της Ταϊλάνδης βρήκαν επίσης την Παρασκευή 106 πρόσφυγες σε ένα νησί στην νότια επαρχία Φανγκ Νγκα, δήλωσε στο Ρόιτερς ο κυβερνήτης της Πραγιούν Ρατανασενί, προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο έφτασαν στο νησί.

"Οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνδρες, αλλά υπάρχουν επίσης γυναίκες και παιδιά", σημείωσε. "Προσπαθούμε να δούμε αν έχουν πέσει θύματα του δικτύου λαθραίας διακίνησης", πρόσθεσε.

Χιλιάδες μέλη της μειονότητας των Ροχίνγκια, που εγκαταλείπουν τη Μιανμάρ και το Μπανγκλαντές, έχουν παγιδευτεί σε πλοιάρια που βρίσκονται στην θάλασσα, καθώς οι κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής τους απαγορεύουν να αποβιβαστούν στα εδάφη τους, αγνοώντας το αίτημα του ΟΗΕ για μια συντονισμένη επιχείρηση διάσωσής τους.

Οι κυβερνήσεις της περιοχής έχουν επικριθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ο οποίος κατήγγειλε ότι παίζουν ένα "θαλάσσιο πινγκ πονγκ" με τους μετανάστες, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους.

Πηγή: imerisia.gr