ΣΥΡΙΖΑ και Βενιζέλος: Η πρώτη κατοικία να μην τεθεί σε κίνδυνο

Άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών

«Η απαγόρευση των πλειστηριασμών δεν πρέπει να αρθεί. Η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο» σημειώνει σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και προσθέτει: «Αυτό δεν θα βοηθούσε κανέναν - ούτε τις τράπεζες, που θέλουν να ρυθμίζουν και να εξυπηρετούνται τα δάνεια και όχι να "σκοτώνονται" τα σπίτια των οφειλετών αυτού του επιπέδου».

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει θέμα λήψης νέων μέτρων, κάνει σαφές ότι η χώρα δεν αντέχει περαιτέρω επιβαρύνσεις, εκτιμά ότι το χρέος είναι βιώσιμο, χαρακτηρίζει «πρακτικά ανόητο» το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τονίζει ότι με τον πρωθυπουργό έχουν την ίδια αγωνία: «να βγει η Ελλάδα οριστικά από την κρίση και να ξαναγίνει αυτοδύναμη και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη».

«Το ελληνικό δημόσιο χρέος προφανώς είναι βιώσιμο ως σύστημα αριθμητικών παραδοχών, γιατί ήδη έχουμε κατακτήσει το εντυπωσιακό διαρθρωτικό πλεόνασμα και επειδή πρέπει, επιτέλους, όλοι να καταλάβουν ότι καθοριστικό μέγεθος είναι αύξηση του ΑΕΠ. Σε επίπεδο εντυπώσεων αγορών, καθοριστική σημασία έχει βέβαια η σταθερή πολιτική στήριξη από τη μεριά των εταίρων. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά πολιτική ή επικοινωνιακή αμφιταλάντευση» λέει ο κ. Βενιζέλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην αγγίξει τις κατοικίες

Με αφορμή το θέμα των κατασχέσεων σπιτιών και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών η Κουμουνδούρου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να αγγίξει τις κατοικίες πετώντας οικογένειες στο δρόμο. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι μια νέα «σεισάχθεια» με την πρόταση που έχει από καιρό καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης: «Η κυβέρνηση συνολικά και ο κ. Στουρνάρας ειδικότερα με την υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής, αφού έχουν αφαιμάξει την πλειοψηφία της κοινωνίας μέσα από τη μείωση μισθών και συντάξεων, χαράτσια και έκτακτους φόρους που γίνονται μόνιμοι και έχοντας στείλει εκατομμύρια πολίτες στην ανεργία, είναι έτοιμοι να πάρουν και τα σπίτια.