Σύντομα τα smartphones μας θα προβάλλουν 3D ολογράμματα των συνομιλητών μας

Τα τελευταία χρόνια είδαμε τον Tupac, τον Michael Jackson και τον Tayyip Erdogan να γίνονται ολογράμματα και αν για τους δύο πρώτους υπάρχει το ηθικό δίλημμα επειδή έχουν αφήσει αυτόν τον κόσμο, για τον Τούρκο πρωθυπουργό μπορεί κανείς να πει ότι ήταν πολύ μπροστά όταν αποφάσισε να πραγματοποιήσει ομιλία με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Σκεφτείτε τώρα, η τεχνολογία αυτή να περάσει στα smartphones μας και να δημιουργείτε ένα 3D ολόγραμμα του συνομιλητή μας σε πραγματικό χρόνο εάν το επιλέξουμε κατά τη διάρκεια της κλήσης. Επάνω σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η Ostendo, μια νέα start-up από την Καλιφόρνια, η οποία έχει λάβει χρηματοδότηση $90 εκατ. για την κατασκευή μικροσκοπικών chip που θα τοποθετούνται στα smartphones και θα προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα.

Στον προγραμματισμό της Ostendo είναι η κυκλοφορία στην αγορά ενός chip που θα βοηθά στη διδιάστατη απεικόνιση μέσα στο πρώτο μισό του 2015, ενώ η έκδοση για 3D θα είναι πιθανότατα έτοιμη στο δεύτερο μισό του επόμενου έτους. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το chip θα κοστίζει περίπου $30 και το μέγεθος του θα είναι περίπου όσο ένα κουφέτο Tic Tac. Να σημειωθεί ότι θα είναι δυνατός ο συνδυασμός τέτοιων chips για την δημιουργία πιο πολύπλοκων ολογραμμάτων.

Star Wars, Star Trek και ό,τι άλλο σε…Star φαντάζεστε, σύντομα και στα smartphones μας!

Πηγή: techgear.gr