Συνελήφθησαν πέντε συνδικαλιστές του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη πέντε συνδικαλιστών του του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιούσαν απεργιακή κινητοποίηση, στο πλαίσιο των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχουν εξαγγείλει προχώρησε η αστυνομία, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο περιφερειακός διευθυντής της εταιρείας για παρεμπόδιση εργαζομένων που επιθυμούσαν να εργαστούν στο κατάστημα της Καρόλου Ντηλ.

Αυτή την στιγμή πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στο ΑΤ Λευκού Πύργου από εργαζόμενους στον ΟΤΕ και από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης που κατήγγειλε τις συλλήψεις. Ο πρόεδρος του ΕΚΘ μετέβη στο Τμήμα για να ενημερωθεί για το συμβάν.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ προχώρησε σήμερα σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για να αντιμετωπίσει το «αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτηρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ αποφάσισε τη συνέχιση της Απεργίας σε όλο τον Όμιλο ΟΤΕ έως τις 12/01/2020 όπως έχει εξαγγελθεί. Στις 13/01/2020 θα πραγματοποιήσουν τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις μετά τις απολύσεις που ανακοίνωσε η διοίκηση της κερδοφόρας εταιρείας. Ωστόσο, παρά την απεργία διαρκείας τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν την προβάλουν. Προτιμούν να παίρνουν διαφημίσεις από τον ΟΤΕ και παραβλέπουν την δημοσιογραφική δεοντολογία για ακόμη μια φορά.

Δείτε περισσότερα: Συνεχίζεται η απεργία διαρκείας στον ΟΤΕ – Σιωπή από τα περισσότερα ΜΜΕ