Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρ. Στεφανίδης για μη καταβολή εισφορών

Στην σύλληψη του πρώην προέδρου του ΟΑΣΘ Χρ. Στεφανίδη προχώρησαν χθες αστυνομικοί του τμήματος αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών και εργατικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ συνελήφθη χτες το πρωί με την κατηγορία της μη έγκαιρης καταβολής εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών ύψους 2, 3 εκατ. ευρώ που αφορούν στο Φεβρουάριο του 2017.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού οδηγήθηκε με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος, αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπόθεση του θα εκδικαστεί στις 25 Ιουλίου του 2018.

Στ. Παππάς: Η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ καταβάλλει κανονικά τις υποχρεώσεις του Οργανισμού

Κανονικά καταβάλλει τις υποχρεώσεις του προς ΙΚΑ, Δημόσιο και εργαζόμενους ο ΟΑΣΘ για το διάστημα μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης μέχρι σήμερα, τονίζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς σε σχετική δήλωση του.

«Η σημερινή διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. είναι διοίκηση εκκαθάρισης. Η διαδικασία της εκκαθάρισης έχει ήδη ξεκινήσει. Τα αποτελέσματά της θα φανούν μετά την ολοκλήρωσή της. Οι όποιες απαιτήσεις είτε υποχρεώσεις προς τρίτους του Οργανισμού που αφορούν στο προηγούμενο διάστημα θα ξεκαθαριστούν στη διαδικασία της εκκαθάρισης» σημειώνει συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στ. Παππάς επισημαίνοντας ότι «Για το διάστημα μετά την ανάληψη της νέας διοίκησης μέχρι σήμερα, ο Οργανισμός καταβάλλει κανονικά της υποχρεώσεις του προς ΙΚΑ, Δημόσιο και εργαζόμενους και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το σύνολο των προμηθευτών έχοντας ήδη αποκαταστήσει τις σχέσεις που είχαν διακοπεί από την προηγούμενη διοίκηση».