Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη ΣΙΔΕΝΟΡ-Εκδικάστηκε η αγωγή της εργοδοσίας

Σε αγωγή προς τα μέλη του σωματείου προχώρησε η εργοδοσία της ΣΙΔΕΝΟΡ σε μια προσπάθεια να ποινικοποιήσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς. Η διεκδίκηση αυτή έχει ως στόχο την ανάκτηση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων αλλά και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

Να σημειωθεί ότι με την αγωγή που εκδικάστηκε την Τετάρτη το πρωί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η εργοδοσία ζητά να βγουν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις. Παράλληλα με την αγωγή που κατέθεσε ζητά αποζημίωση 5.000 ευρώ για κάθε στάση εργασίας που έχει γίνει από κάθε μέλος του σωματείου. Την Παρασκευή θα κατατεθούν συμπληρωματικά στοιχεία και από τις δύο πλευρές και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η απόφαση.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Λευτέρη Κιοσέογλου, η εργοδοσία απειλεί να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 35 εργαζομένων που λήγουν στις 29 Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων είχε ξεκινήσει ήδη από τις 25 Ιουνίου με λοκ-άουτ εκ μέρους της εταιρείας και την τοποθέτηση των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 9 Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας, στη Θεσσαλονίκη, θα συνεχιστούν και την Τετάρτη οι δύωρες επαναλαμβανόμενες  στάσεις εργασίας, και συγκεκριμένα από: 1πμ.-3πμ., 5πμ.-7πμ., 9πμ.-11πμ. και 1μμ.-3μμ.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας εργαζόμενοι του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ τονίζοντας ότι είδαν μείωση των μισθών τους κατά 35% την τελευταία δεκαετία. Διεκδικούν αύξηση των αποδοχών τους κατά 6% τον πρώτο χρόνο δεδομένου ότι η εταιρεία καταγράφει πλέον κερδοφορία και έχει αυξήσει τον κύκλο εργασιών της.