Συνεχίζει να προκαλεί η Χρυσή Αυγή

Παραλήρημα Χρ. Παππά εντός Βουλής

Συνεχίζουν τις προκλητικές δηλώσεις οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Σήμερα σε τοποθέτησή του για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων στη Μικρά Ασία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Χρήστος Παππάς έκανε λόγο για «τουρκόφιλη πολιτική», «τουρκόσπορους» και «ραγιαδισμό».

«Ανθέλληνες και τουρκοπροσκυνημενοι μνημονιακοί που έχετε το θράσος να τα βάζετε με τους Έλληνες πατριώτες να κατηγορείτε και να λασπολογείτε τους εθνικιστές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλέσει «πράκτορες» τους βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν, Ζειμπέκ Χουσεϊν και Αϊχάν Καραγιουσούφ, γεγονός που πυροδότησε το κλίμα στη Βουλή.  Μάλιστα, ο κ. Παππάς αποδοκίμασε την παρουσία τους στα εγκαίνια του μουσείου Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, και κατήγγειλε ότι στην πινακίδα αντί για τη λέξη Κωνσταντινούπολη υπάρχει η λέξη Ίστανμπουλ.

Η αντίδραση των τριών βουλευτών ήταν έντονη, την ώρα που από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής ακούγονταν λέξεις όπως «τουρκόσποροι» κλπ. και ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε «Αν σε χαλάει να πας στην Ιστανμπουλ!».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης παρενέβη και τόνισε απευθυνόμενος στον Χρήστο Παππά ότι έχει διαπράξει επανειλημμένα ατοπήματα. Παράλληλα, κάλεσε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να ανακαλέσει και να συνεναίσει στο να διαγραφούν οι επίμαχες εκφράσεις από τα πρακτικά.

«Δεν συναινώ. Φώναξτε τον φρούραρχο», ήταν η απάντηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

«Εδώ είναι κοινοβούλιο και η ευπρέπεια και ο σεβασμός θα έπρεπε να κυριαρχούν», υπογράμμισε ο κ. Μαρκογιαννάκης και δήλωσε ότι αυτές οι προσβλητικές εκφράσεις θα διαγραφούν.

Από την πλευρά του, για πρωτοφανή πράγματα έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν, πόσο μάλλον από υμνητές του Χίτλερ που αιματοκύλησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η Χρυσή Αυγή μισεί τη δημοκρατία και απεχθάνεται το κοινοβούλιο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε το προεδρείο να τεθεί το θέμα των ύβρεων της Χρυσής Αυγής στη διάσκεψη των προέδρων, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα συνολικά, καθώς όπως επισημανε η διαγραφή των ύβρεων από τα πρακτικά και μόνο, δεν αρκεί.

Δείτε το βίντεο από το enikos.gr: