Συνέχεια στην δίκη των «στημένων»

Στην συνέχεια ο Γιώργος Ηλιόπουλος, απάντησε στο ερώτημα της έδρας  εκφέροντας γνώμη για όλα τα παιχνίδια που η UEFA έχει χαρακτηρίσει ύποπτα.  Ετσι ο διευθυντής στοιχήματος του ΟΠΑΠ αναφέρθηκε σε τρία παιχνίδια, το Αγροτικός Αστέρας- Ηλιούπολη 0-3, το Διαγόρας- Εθνικός Αστέρας 1-3 και το Πανθρακικός- ΠΑΣ Γιάννινα 1-2, για τα οποία τόνισε πως υπήρξε έντονος στοιχηματισμός και πως τα συμπεράσματά τους συμπίπτουν με ατά της UEFA.

Επειτά μίλησε ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Ριαβόγλου, ένας εκ των κατηγορούμενων, ο οποίος ανέφερε:

“Τα 15.000 ευρώ που φέρεται να έχει εισπράξει από τον ΟΠΑΠ ως κέρδη ο πελάτης μου, τα 13.500 είναι από το τζόκερ, Κίνο και Λόττο”, ενώ επικαλέστηκε και την κατάθεση του διαιτητή Μάνταλου, ο οποίος σφύριξε τον αγώνα Καβάλα- Αγροτικός Αστέρας, στην οποία έλεγε πως η αγωνιστική διαφορά των δύο ομάδων ήταν τεράστια.

Αυτό που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν τα λεγόμενα του Ηλιόπουλου πως δεν υπάρχουν στοιχεία για τον Μάκη Ψωμιάδη:

Ο ΟΠΑΠ δεν έχει στοιχείο ότι ο Μάκης Ψωμιάδης έχει κερδίσει χρήματα από το στοίχημα, ενώ δεν υπάρχει ούτε το όνομα του Σταύρου Ψωμιάδη να έχει παίξει στοίχημα, Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ότι ο Γιάννης Παπακώτας συνεργαζόταν με τους Ψωμιάδηδες για να εκβιάζουν διαιτητές ”.

Για το Ολυμπιακός Βόλου- Ηλυσιακός μίλησε ο δικηγόρος του Θωμά Μητρόπουλου, Νίκος Αντωνιάδης:

«Ο Θωμάς Μητρόπουλος θα κάνει αγωγή στην UEFA και στην Betfair και θα το αποδομήσουμε αυτό το αίσχος. Με τη λογική της UEFA ο Μέσι πρέπει να φάει ισόβια που βγαίνει συνεχώς μόνος του με τον τερματοφύλακα λες και οι αντίπαλοι είναι στημένοι».

Στην ερώτηση του Αντωνιάδη για το αν οι χαρακτηρισμοί της UEFA για τα παιχνίδια είναια πόλυτα σίγουροι, ο Ηλιόπουλος υποστήριξε:

«Υπάρχει και ένα ποσοστό που θα μπορούσε και να μην είναι στημένο. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο ευδοκιμεί η φημολογία. Είναι σύνηθες. Υπάρχουν και τα παπαγαλάκια». Κάτι στο οποίο αντέδρασε η εισαγγελέας:

«Εδώ μας λέτε ότι όταν κερδίζει το φαβορί είναι το φυσιολογικό. Αλλά όταν δεν κερδίζει το φαβορί, πάλι είναι φυσιολογικό. Γιατί λέτε ότι το φαβορί μπορεί να είναι αδιάφορο ή μπορεί να έχει βάλει τα δεύτερα. Αρα ήρθατε εδώ να μας πείτε ότι όλα είναι φυσιολογικά. Σας διαβάζω το εξής διάλογο του 2011: Αυτοί θα παίξουν κανονικά. Οι άλλοι θα παίξουν τσουκου τσουκου, τι σημαίνει το  τσουκου τσουκου;».

Με τον  Ηλιόπουλο να απαντάει  ότι «τσουκου τσουκου» σημαίνει να αλλάζει η ομάδα πολλές πάσες, τρόπος με τον οποίο παίζει και η Μπαρτσελόνα και βάζει πέντε γκολ.

Στη συνέχεια κατέθεσε και ο δημοσιογράφος Βασίλης Σαμπράκος:

«Αν είχα κάτι, ένδειξη ή απόδειξη, θα το είχα δημοσιοποιήσει», υποστήριξε, ενώ σε ερώτηση για τη γνώμη του για τον Χριστοβασίλη και αν τον θεωρεί ως κάποιον που επενδύει στο ποδόσφαιρο, αφού δείχνει (μεταγραφές, σκέπαστρό, τον ΠΑΣ στην Ευρώπη) ότι δεν είναι ένας επιχειρηματίας που θα πόνταρε σε παράνομο στοίχημα, απάντησε:

«Ναι, έχει κάνει καλές μεταγραφές και οι κινήσεις που λέτε δείχνουν σοβαρότητα».

Την Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη (01/10) όπου και θα καταθέσει ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, καθώς και ο Αλέξης Κούγιας.

Πηγή: enet.gr