Συνάντηση: Να μείνουν οι καταλήψεις – να φύγει ο Χρυσοχοΐδης

«Η εκκένωση των καταλήψεων είναι αυτοτελώς εξοργιστική. Είναι, όμως, στιγμή στην προληπτική αντι-εξέγερση που άρχισε, ως προειδοποίηση ότι πιθανή εξέγερση των «Αθλίων» θα κοστίσει ακριβά. Είμαστε με τις εξεγέρσεις, είμαστε με τις καταλήψεις, θα είμαστε στις συγκεντρώσεις για να τις υπερασπιστούμε» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά και στηρίζει τα καλέσματα αλληλεγγύης στις καταλήψεις που έχουν δημοσιευθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη στις καταλήψεις μας αφορά – συλλογικά και προσωπικά. Αφορά όσους θυμόμαστε τον υπουργό Ασφαλείας Χρυσοχοΐδη να προκαλεί αναρχικά στέκια και να εξαπολύει τους άγριους της ΔΕΛΤΑ, που το 2009 παραλίγο να σκοτώσουν την Αγγελική Κουτσουμπού.

Αφορά όσους εξοργιζόμαστε με την αποφυλάκιση του Κορκονέα και τις απειλές από κυβερνητικά χείλη ότι θα ξαναέχουμε Γρηγορόπουλο. Αφορά όσους φρίττουμε με τη λατινοαμερικανικού τύπου κτηνωδία της Αστυνομίας εναντίον φοιτητών, το ξεγύμνωμα προσαχθέντων και τους εκφοβιστικούς ελέγχους, την εμφύτευση συσκευών εντοπισμού σε στελέχη οργανώσεων της Αριστεράς. Αφορά όσους θεωρούμε προκλητικό να ξεσπιτώνονται οι πρόσφυγες, που στέγαζαν μέχρι πρότινος οι καταλήψεις, αλλά να αφήνονται ασύδοτοι οι ναρκέμποροι που λυμαίνονται την περιοχή των Εξαρχείων.

Η επίδειξη δύναμης και τα τελεσίγραφα είναι εξοργιστικά, αλλά έχουν τη λογική τους. Είναι μέσα πρόληψης μιας εξέγερσης που μπορεί να μην είναι πίσω μας, το 2008, αλλά μπροστά μας. Επιχειρώντας να «καθαρίσει» προληπτικά τις αντιστάσεις, με τον καουμπόικο τρόπο που ασκεί πολιτική, ο Χρυσοχοΐδης λειαίνει το έδαφος για να περάσουν χωρίς «κιχ» η μεταναστευτική πολιτική των στρατοπέδων στα ξερονήσια, το νέο Πανεπιστήμιο της Κεραμέως, η επέλαση των ιδιωτών στην υγεία, η διαχείριση, με σκληρή λιτότητα, ενός νέου επεισοδίου κρίσης που περιμένει το οικονομικό επιτελείο.

Η εκκένωση των καταλήψεων είναι αυτοτελώς εξοργιστική. Είναι, όμως, στιγμή στην προληπτική αντι-εξέγερση που άρχισε, ως προειδοποίηση ότι πιθανή εξέγερση των «Αθλίων» θα κοστίσει ακριβά. Είμαστε με τις εξεγέρσεις, είμαστε με τις καταλήψεις, θα είμαστε στις συγκεντρώσεις για να τις υπερασπιστούμε.

• Τρίτη 3/12, στις 18.00: Πάρκο Εργατικού Θεσσαλονίκης: πορεία γειτονιάς για τις καταλήψεις του Κέντρου

• Πέμπτη 5/12 18.00: Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας: πορεία γειτονιάς για τις καταλήψεις της Τούμπας

• Σάββατο 14/12: κεντρική διαδήλωση