Συλλογή υπογραφών για την ακύρωση της αναγόρευσης του Άνθιμου

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η κίνηση του ΑΠΘ να αναγορεύσει τον Άνθιμο σε επίτιμο διδάκτορατου Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του. Η τελετή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα χωρίς προαναγγελία της αναγόρευσης  και κεκλεισμένων των θυρών στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Λόγω των προκλητικών δηλώσεων του Άνθιμου στο παρελθόν, αλλά και της κίνησης του ΑΠΘ να προχωρήσει στην αναγόρευση με κρυφό τρόπο, βρίσκεται σε εξέλιξη συλλογή υπογραφών στον ιστότοπο avaaz, για την ακύρωση της σχετικής απόφασης του ΑΠΘ. Μάλιστα στο κείμενο τονίζεται ότι η εν λόγω απόφαση αποτελεί «τεράστια προσβολή αφενός απέναντι στην επιστημονική  κι αφετέρου απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία».

Σημειώνεται ότι ο Άνθιμος στο παρελθόν έχει καταφερθεί εναντίων προσφύγων και μεταναστών, αλλά και κατά των ομοφυλόφιλων για τους οποίους είχε δηλώσει όιτι «αυτό για την πίστη μας, αγιογραφικά, είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα». Παράλληλα, είχε υποστηρίξει ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες εκτός της Γης. «Μην ακούτε τι σας λένε, ότι έχουν πάει στο φεγγάρι ή ότι υπάρχουν άλλοι πλανήτες. Ο συνομιλητής μου μού είπε ότι τα συμπεράσματα των νέων επιστημόνων δεν έχουν κατατεθεί ακόμα».

Διαβάστε σχετικά: Στα κρυφά ανακηρύχτηκε επίτιμος Διδάκτορας του ΑΠΘ ο Άνθιμος