Συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την περικοπή των συντάξεων και των δώρων πραγματοποίησαν το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους, συνταξιούχοι- μέλη του Σωματείου η "Συσπείρωση", προβάλλοντας ως κεντρικό αίτημα την εφαρμογή του άρθρου 95 του Συντάγματος. 

Οι συνταξιούχοι ζητούν την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), από τον Ιούνιο του 2015, που κρίνει αντισυνταγματικούς τους νόμους για τις περικοπές.
"'Ηρθαμε να διαμαρτυρηθούμε, γιατί δεν μας δίνουν τα δώρα, παρόλο που υπάρχει απόφαση του ΣτΕ από το 2015. Δίνουν αναδρομικά και δώρα μόνο σε μία κατηγορία συνταξιούχων στα ειδικά μισθολόγια, άρα δεν υπάρχει ισονομία" ανέφερε ο Κωνσταντίνος Στάγκος,  γενικός γραμματέας του Σωματείου συνταξιούχων η "Συσπείρωση". Οι συνταξιούχοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ισονομία, επισημαίνοντας ότι δεν θέλουν κοινωνικά μερίσματα αλλά τα δώρα που δικαιούνται.

"Εμείς έχουμε πάρει την πρωτοβουλία ως σωματείο να κάνουμε ομαδικές αγωγές. Είμαστε πολύ θυμωμένοι και θα είμαστε συνέχεια στους δρόμους μέχρι να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ. Και ακόμη περισσότερο είμαστε θυμωμένοι για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων, που βεβαίως πρέπει να τα πάρουν, αλλά τόσες άλλες κατηγορίες -δάσκαλοι, καθηγητές, εργάτες, ηλεκτρολόγοι, συνταξιούχοι- δεν θα πάρουν" τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων η "Συσπείρωση", Βασίλης Παρτάλης. 

Οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν πορεία από την Αριστοτέλους και αφού έκαναν μικρή στάση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Εγνατία, όπου φώναξαν συνθήματα, κατέληξαν στο ΥΜΑΘ. Μέλη της διοίκησης του σωματείου έγιναν δεκτά και συνομίλησαν με τον ειδικό συνεργάτη του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, τον Λεωνίδα Σδούκο, προκειμένου να μεταφέρει αύριο στον πρωθυπουργό τα αιτήματα τους για εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και να ορίσει συνάντηση των συνταξιούχων το επόμενο διάστημα με τον προϊστάμενο του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργο Αγγελόπουλο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου