Στο ΥΜΑΘ οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ

Σε επίσχεση εργασίας από σήμερα πρωί

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ, με κατεύθυνση το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό, Θ.Καράογλου. Οι εργαζόμενοι θέλουν να συναντήσουν τον υπουργό πριν τη συνάντηση του τελευταίου με τον πρωθυπουργό και τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Νωρίτερα ο δικηγόρος του σωματείου των εργαζομένων στη ΕΛΒΟ βρέθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και κατέθεσε αίτηση επισχεσης εργασίας, καθώς η επιχείρηση χρωστά στους εργαζόμενους μισθούς αρκετών μηνών. Μάλιστα, όπως δηλώνουν οι εργαζόμενοι, τα χρήματα για τη μισθοδοσία θα είχαν καλυφθεί αν το υπουργείο Οικονομικων, τηρούσε τις υποιχρεώσεις του, όπως αυτές προέκυπταν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έκανε η εταιρία στις αρχές του έτους.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ με βάση και την απόφαση της κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκκαθάριση της επιχείρησης ενώ βρίσκεται σε λειτουργία, δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με αρχή τη μεγάλη διαδήλωση της ΔΕΘ, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενου συντονισμού με άλλους κλάδους που βρισκονται σε κινητοποίσεις.