Στις ΗΠΑ ο Αντ. Σαμαράς

Συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα την Πέμπτη

Για τις ΗΠΑ αναχώρησε το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στο πλαίσιο της επισκεψής του εκεί θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, ενώ θα έχει επαφές με τα δημοσιογραφικά επιτελεία των εφημερίδων Washington Post και New York Times.

 Την Τετάρτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί αυθημερόν στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να έχει επαφές με επικεφαλής ελληνομερικανικών επενδυτικών ομίλων.

 Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο, στις 22.00 ώρα Ελλάδος, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο και αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη.

 Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

 Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.