Στ. Κοντονής: Κακό το παράδειγμα των Ολυμπιακών Αγωνών του 2004

Κακό χαρακτηρίζει το παράδειγμα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την έναρξη των Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Όπως αναφέρει στην συνέντευξη του ο Στ. Κοντονής ο τρόπος με τον οποίο διοργανώθηκαν και εκτελέστηκαν οι αγώνες και τα μεγάλα έργα στην Αθήνα ήταν ένας καταστροφικός για την ελληνική οικονομία και για την περιφερειακή ανάπτυξη η οποία δεν έγινε στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο.

Εκτίμησε δε ότι το συνολικό κόστος των Αγώνων του 2004 ανήλθε στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ και αυτό πρέπει να το προσέξουν οι χώρες που βρίσκονται στο ίδιο οικονομικό επίπεδο με την Ελλάδα.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων βρίσκεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν ως εκπροσωπώντας της ελληνικής κυβέρνησης στην τελετή έναρξης των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων. Ο κ Κοντονής επίσης θα μετάσχει στην αυριανή άτυπη υπουργική σύσκεψη των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Photo Credit: Menelaos Myrillas/ SOOC