Σκοταδιστική απόφαση της Ιεράς Συνόδου κατά των εκτρώσεων: Καθιερώνει «Ημέρα Αγέννητου Παιδιού»

Σε μία σκοταδιστική κίνηση ακροδεξιάς κοπής προχώρησε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας καθιερώνοντας με σχετική απόφαση «Ημέρα αγέννητου παιδιού», ημέρα κατά της έκτρωσης.

Μετά από δεκαετίες αγώνων των γυναικών που διεκδικούσαν να μπορούν να έχουν τον έλεγχο του σώματός τους, διεκδικήσεις που έγιναν νόμος το 1986 η Εκκλησία μας επιστρέφει στο Μεσαίωνα και στην ποινικοποίηση της αυτενέργειας των γυναικών και του δικαιώματος να διακόπτουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Η κίνηση αυτή αποτελεί φυσικά ικανοποίηση του αιτήματος της οργάνωσης «Αφήστε με να ζήσω» η οποία δημοσίευσε την εγκύκλι της Ιεράς Συνόδου για την καθιέρωσης της πρώτης Κυριακής μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρας «αφιερωμένης στην προστασία της ζωής του αγέννητου παιδιού». Η συγκεκριμένη οργάνωση πέρυσι είχε διοργανώσει μαζί με θρησκευτικά σωματεία ημερίδα κατά των αμβλώσεων, στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, με παρόντα μάλιστα και τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο.

Σε ανακοίνωση της μάλιστα η οργάνωση τονίζει τα εξής: «Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης υποδεχθήκαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού. Το κίνημά μας, "Αφήστε με να ζήσω", πιστό στο Λόγο του Ευαγγελίου και στην Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, διακηρύττει την αλήθεια, ότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως και αγωνίζεται για την προστασία της ζωής του χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δοξάζουμε τον Πανάγαθο Θεό και ευχαριστούμε θερμά την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, τους Αγίους Αρχιερείς που την απαρτίζουν και ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, για την ιστορική αυτή απόφαση.

Με την καθιέρωση της Ημέρας υπέρ της Ζωής του Αγέννητου Παιδιού, αποδίδεται τιμή στο παιδί από την πρώτη κιόλας στιγμή της ύπαρξής του, στιγμή κατά την οποία, ενώ είναι μόνο ένα μονοκύτταρο έμβρυο, είναι ήδη άνθρωπος με αιώνια αξία και προοπτική, και τίθεται υπό την προστατευτική αγκαλιά της Εκκλησίας μας. Προτρέπουμε όλους όσους κατανοούν πως κάθε ανθρώπινη ζωή δημιουργείται από το Θεό, με τη συγκατάθεση και τη συνέργεια των γονέων του, να τιμήσουν την απόφαση της Εκκλησίας μας, να σταθούν συμπαραστάτες στο "Αφήστε με να Ζήσω!" και στο αγέννητο παιδί, προστατεύοντας και αγαπώντας το από την πρώτη κιόλας στιγμή, ως δώρο Θεού και πηγή ευλογίας και χαράς».