Σήμερα αποφασίζει η ΟΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις

Σήμερα θα λάβει το ΔΣ της ΟΛΜΕ τις αποφάσεις για την διάρκεια των κινητοποιήσεων ενάντια στις απολύσεις και την διαθεσιμότητα.

Σημειώνεται πως η Ομοσπονδία έχει πάρει απόφαση στο τελευταίο συνέδριό της  για κινητοποιήσεις με τη μορφή της απεργίας διαρκείας μέσα στο Σεπτέμβριο. Oι τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ) θα πραγματοποιήσουν συνελεύσεις κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ενώ έως τις 10 Σεπτεμβρίου -στις 11 αρχίζουν τα μαθήματα- θα συγκληθεί η ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ για να ληφθεί η οριστική απόφαση.

Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν πως το φετινό σχολικό έτος αναμένεται να ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς ως αποτέλεσμα των χιλιάδων διαθεσιμοτήτων- απολύσεων και των αναγκαστικών μετατάξεων  και ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να σταματήσουν οι διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων, να προχωρήσει στην ικανοποίηση όσων αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί εθελοντικά και να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων στις αρχές του Σεπτέμβρη με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι τις νόρμες των μνημονιακών συμφωνιών.

Επιπλέον η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως τα κενά που παρουσιάζονται είναι στην ουσία πλασματικά και αν υλοποιηθεί η προκήρυξη θα  τιναχθεί στον αέρα η εκπαιδευτική διαδικασία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα οι αλλαγές στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με το "νέο σχολείο" και η κατάργηση ειδικοτήτων στην επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση αναμένεται να διώξουν 20.000 μαθητές από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς την καθιστούν για λίγους.

Τι έγινε στην συνεδρίαση της Τρίτης

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας την Τρίτη οι παρατάξεις των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και των Παρεμβάσεων (που πρόσκεινται σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντίστοιχα) πρότειναν πενθήμερη απεργία από τις 16 Σεπτεμβρίου ενώ η ΠΑΣΚ,  ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ πρότειναν 48ωρες απεργίες.  

Με την ΟΛΜΕ και τις αποφάσεις της αναμένεται να συμπορευθούν και οι δάσκαλοι μετά την άκαρπη συνατηση της ΔΟΕ με τον Υπουργό Παιδείας. Παράλληλα, η ΟΛΜΕ συντονίζεται με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για μια συνολικότερη απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης.

Στις κινητοποιήσεις αναμένεται να ενταχθούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί καθώς όπως ανακοίνωσε η ΟΙΕΛΕ  «για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα που σαρώνει το χώρο της εκπαίδευσης πρέπει να συμπτυχθεί ένα ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο». Η ΟΙΕΛΕ θα ζητήσει από τα πρωτοβάθια σωματεία της να αποφασίσουν για συντονισμό δράσης με την ΟΛΜΕ.

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των μετακινούμενων στην πρωτοβάθμια και στη διοίκηση

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των καθηγητών που θα μετακινηθούν από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από την Δευτεροβάθμια σε Διοικητικές θέσεις της Εκπαίδευσης.

Για 6.041 θέσεις που το υπουργείο έκρινε ως "πλεονάζουσες", προκηρύχτηκαν 4.600 κενές θέσεις προς πλήρωση. Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου ξεπέρασαν τις 5.750. Οι θέσεις που επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί με την υποβολή των αιτήσεων προτίμησής τους έφτασαν τις 3.495, όσες και τελικά είναι οι μετακινήσεις της ανακατανομής των εκπαιδευτικών.

Από αυτές οι 2.495 θα καλύψουν εκπαιδευτικές θέσεις εντός της Περιφερειακής Διεύθυνσης και στην πόλη που ήδη βρίσκονται. Οι ειδικότητες που μετατάσσονται είναι Γυμναστές, Καθηγητές Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών, ειδικότητες που διδάσκουν τα αντικείμενα που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων.

Για τον πλήρη κατάλογο αποτελεσμάτων πατήστε εδώ.