ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ! Ο λεξάριθμος του Κυριάκου Μητσοτάκη ισούται με το έτος γέννησής του

Κατ’ αρχάς να εξηγήσουμε τι είναι λεξάριθμος για τους αδαείς αναγνώστες. Οι πάνσοφοι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν κι ως αριθμούς τα γράμματα του αλφαβήτου. Έτσι κάθε λέξη έχει και μια αριθμητική αξία. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει εδώ και χρόνια ο Έλλην μαθηματικός Ελευθέριος Αργυρόπουλος, μέσα από τα βιβλία του, την παρουσία του σε τηλεοπτικές εκπομπές κ.λπ. Να πούμε, μάλιστα, ότι η μαθηματική αυτή διάνοια έχει καταγραφεί και στο βιβλίο των ρεκόρ GUINNESS! Ο μέγας αυτός Έλληνας έχει βρει μυριάδες ισοψηφίες, όπως:

Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΛΥΣΟΣ = ΑΝΘΡΩΠΟΣ = 1310

ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟΝ = ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟΝ = 1976

ΠΙΝΑΞ ΘΕΟΥ ΛΟΓΟΣ = Ο ΘΕΙΟΣ ΚΩΔΙΞ = 1258

Εφαρμόζοντας, αυτή την ευφυή μέθοδο (όπως ευφυής είναι και η ελληνική γλώσσα, γι’ αυτό είναι και η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι υπερσύγχρονοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές) στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη καταλήγουμε σ’ ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ συμπέρασμα. Δηλαδή, έχουμε:

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ = 1968

(αφού Κ = 20, Υ = 400, Ρ = 100, Ι = 10, Α = 1, Κ = 20, Ο = 70, Σ = 200, επομένως ο λεξάριθμος του μικρού ονόματος ισούται με 821, ενώ Μ = 40, Η = 8, Τ = 300, Σ = 200, Ο = 70, Τ = 300, Α = 1, Κ = 20, Η = 8, Σ = 200, άρα αθροίζοντας τα γράμματα του επωνύμου έχουμε 1147, οπότε συνολικά είναι 1968)

Όμως το 1968 είναι η χρόνια γέννησης του σπουδαίου αυτού πολιτικού ανδρός, αφού άλλωστε πρόλαβε να είναι κι ο μικρότερος πολιτικός κρατούμενος επί Χούντας. ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΥΧΑΙΟ ΑΥΤΟ; Δοκιμάστε τον λεξάριθμο οποιουδήποτε άλλου πολιτικού αρχηγού, υπουργού κι ό,τι άλλο θέλετε να δείτε.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Αν δίπλα στο όνομα του φερέλπιδος πρωθυπουργού βάλουμε τη λέξη ΒΗΜΑ, που ο λεξάριθμός της είναι το 51, βλέπουμε ότι το άθροισμα είναι 2019. Άρα φέτος ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ θα κάνει το μεγάλο ΒΗΜΑ για την πατρίδα μας. Του χρόνου μάλιστα τα πράγματα θα γίνουν ΚΑΛΑ (=52), αφού ΚΥΡΙΑΚΟΣ + ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ + ΚΑΛΑ = 2020. Τώρα, για να πάνε ΟΛΑ ΚΑΛΑ θα πρέπει να περιμένουμε έναν αιώνα και κάτι, επειδή ΚΥΡΙΑΚΟΣ + ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ + ΟΛΑ + ΚΑΛΑ = 2121. Τότε, αν ο Θεός τα φέρει όλα Δεξιά, πρωθυπουργός της Ελλάδος θα είναι ο εγγονός του Κυριάκου Μητσοτάκη, που προφανώς θα έχει το ίδιο όνομα. Υπομονή, λοιπόν, Συνέλληνες.

Απορούμε πως δεν τα έχει σκεφτεί όλα αυτά ο Φωστήρ της Ελληνικής Σκέψης, Μέγας Αρχαιολάτρης κι Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργάδης. Ίσως η καθημερινή τριβή του προεκλογικού αγώνος δεν του επιτρέπει χρόνο για υψηλόφρονας πνευματικάς αναζητήσεις.

Ιερεμίας Καζαμίας