Σε υψηλούς τόνους η συνάντηση ΑΕΚ - Δήμου Φιλαδέλφειας με τον Π. Σκουρλέτη

Υψηλοί τόνοι και ανάλογης έντασης διάλογοι κυριάρχησαν στη διάρκεια της συνάντησης της ΑΕΚ και του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, για το γήπεδο της Ένωσης. 

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική το έναυσμα έδωσε η πρόταση του Δημάρχου, Άρη Βασιλόπουλου, να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο της Ένωσης σε άλλο χώρο, προκρίνοντας ως παράδειγμα την έκταση στο ύψος της Renault.

«Στη Renault να κάνεις το Δημαρχείο αν θέλεις» φέρεται να απάντησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Ασλανίδης, μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο επίλογος αυτού του ραντεβού ήταν πάντως σαφώς πιο ήρεμος, με την ΑΕΚ και το Δήμο να συμφωνούν στη δημιουργία ομάδας εργασίας, που θα κινηθεί και θα εργαστεί στο θέμα της διαβούλευσης για την περιβαλλοντική μελέτη. 

«Δεν ήταν μια εύκολη κουβέντα» επιβεβαίωσε την ένταση ο Πάνος Σκουρλέτης. «Αλλά το γεγονός πως βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι και οι δύο πλευρές είναι σημάδι πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» πρόσθεσε ο υπουργός.

«Αποφασίστηκε να κάνουμε μια κοινή ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή και του Υπουργείου, στην οποία θα καλέσουμε και την Περιφέρεια, προκειμένου να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Και οι δύο πλευρές είναι πλέον πιο ώριμες και αυτό που θέλουμε είναι να γίνει ένα γήπεδο που θα τηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της ΑΕΚ και του κόσμου της και τις ανάγκες της πόλης» πρόσθεσε.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν ήταν μια εύκολη συζήτηση αλλά το γεγονός ότι βρεθήκανε και οι δύο πλευρές μαζί με το Υπουργείο στο ίδιο τραπέζι, νομίζω ότι βάζει τα πράγματα σε ένα δρόμο. Συμφωνήσαμε να δημιουργηθεί μια κοινή ομάδα εργασίας από την ΑΕΚ, από το Δήμο, από το Υπουργείο μας, να καλέσουμε και την Περιφέρεια για να δούμε σ’ αυτό το διάστημα της διαβούλευσης ζητήματα που σχετίζονται με την Περιβαλλοντική αδειοδότηση. Θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές είναι πιο ώριμες και προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που τελικά να ισορροπεί ανάμεσα στις ανάγκες τις ΑΕΚ, στον κόσμο της, την ιστορικότητά της, τις ανάγκες τις πόλης, τους νόμους και, νομίζω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε».

Photo Credit: INTIME SPORTS/VICHOS NIKOS