Σε εξέλιξη η συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασ. Σοφίας. Κλειστοί είναι οι γύρω δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

«Η κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση του «ξαφνικού θανάτου» για τις υπηρεσίες των Σχολικών Φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας, καμία ενέργεια δεν έχει κάνει για τη μετακίνηση των 2.200 Σχολικών Φυλάκων και των 3.500 Δημοτικών Αστυνομικών (τίθενται σε διαθεσιμότητα- απόλυση στις 23 Σεπτεμβρίου) στο πλαίσιο της δήθεν κινητικότητας. Αρνήθηκε επίσης την πρόταση της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. για την ασφαλιστική αναγνώριση της 5ετούς «εργασιακής εμπειρίας» των Σχολικών Φυλάκων, ενώ υπάρχουν φήμες για αποκατάσταση Δημοτικών Αστυνομικών με υποβιβασμό τους από Π.Ε. και Τ.Ε. σε Δ.Ε. κατηγορία και με ηλικιακά κριτήρια», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της.

«Όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνηγορούν σε αυτό που από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει η Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α.: Πώς στόχος της είναι οι απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η μείωση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο. Σε αυτό αποσκοπεί και η απραξία- στασιμότητα που «ροκανίζει» το 8μηνο της διαθεσιμότητας. Μετά απ’ αυτό, Σχολικοί Φύλακες και Δημοτικοί Αστυνομικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφιάλτη της ανεργίας», προσθέτει.