ΜΑΤ και χημικά στη συγκέντρωση στις Σκουριές

«Θα συνεχίσουμε όσο είναι εδώ, θα σταματήσουμε όταν φύγουν»

Με ΜΑΤ και χρήση χημικών επιτέθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις στην προγραμματισμένη πορεία στις Σκουρίες από τις Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι της Κυριακής οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την Μεγάλη Παναγιά μηχανοκίνητη πορεία προς το βουνό, και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το εργοτάξιο των Σκουριών.

Στην πύλη του εργοταξίου βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες επιτέθηκαν με χημικά και ξύλο τους διαδηλωτές όταν κάποιοι από αυτούς προσέγγισαν την πλαϊνή πόρτα του εργοταξίου. Από την αστυνομική βία τραυματίστηκε μια διαδηλώτρια, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη.

Παρούσες στην κινητοποίηση ήταν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Ιγγλέζη και Σταμπουλή.

Δείτε τη Συνεχή Ενημέρωση του alterthess:

15.45: Οι διαδηλώτριες έχουν αποχωρήσει από την πύλη του εργοστασίου και όλοι οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο Χοντρό Δέντρο για να αποχωρήσουν από το βουνό. Η τραυματίας διαδηλώτρια που έχει μεταφερθεί στην Παλαιοχώρα είναι δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη.

15.15: Γυναίκες διαδηλώτριες με τη συνοδεία των βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ, Ιγγλέζη και Σταμπουλή βρίσκονται μπροστά στην πύλη του εργοστασίου εμπλουτισμού και φωνάζουν συνθήματα. Μπρόστα τους είναι παραταγμένη μια διμοιρία ΜΑΤ ενω και άλλες διμοιρίες είναι κρυμμένες πίσω από τα δέντρα.

14.45: Τα ΜΑΤ περικύκλωσαν και χτύπησαν τους διαδηλωτές με ξύλο και χημικά. Μια διαδηλώτρια έχει τραυματιστεί μετά από χτύπημα οργάνου. Στη διαδήλωση βρίσκεται η βουλευτής Αφροδίτη Σταμπουλή που ζητά τα στοιχεία των επικεφαλείς της επιχείρησης

14.30: Με χημικά απάντησαν τα ΜΑΤ στην προσέλευση των διαδηλωτών στην πλαϊνή πύλη του εργοταξίου

14.05: Έξω από την πύλη του εργοταξίου βρίσκονται οι διαδηλωτές και κρεμάνε πανό. Εκεί βρίσκονται όπως πάντα και διμοιρίες των ΜΑΤ

13.30: Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται ήδη στο βουνό και σε λίγο ξεκινάει η πορεία προς το εργοτάξιο

13.05: Ξεκίνησε η μηχανοκινητη πορεία προς το βουνό

12.40: Στο κόμβο Μεγάλης Παναγιάς βρίσκονται όλοι οι διαδηλωτές ενώ αναμένεται από ώρα σε ώρα να ξεκινησει και η πορεία

11.40: Ήδη σε εξέλιξη είναι οι προσυγκεντρώσεις στην Ιερισσό και τη Μ.Παναγία όπου εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί ενώ αργότερα αναμένεται να ξεκινήσει και η πορεία.

Το κάλεσμα:

«Όσο θα κόβονται δέντρα
Όσο θ΄ανοίγονται δρόμοι
Όσο θα σκάβεται η γη μας
Όσο θα μολύνονται τα νερά μας
Όσο οι χρυσοθήρες θα βιάζουν τον τόπο μας
Όσο θα ποινικοποιείται ο αγώνας μας
Όσο το Κράτος θα καταπατά τα δικαιώματά μας
Όσο θα ξεπουλάν τον τόπο μας
Όσο θα αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς
Όσο οι ζωές μας θα πωλούνται κι θ' αγοράζονται στα χρηματιστήρια
Εμείς θα είμαστε εκεί ...

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου πορεία στις Σκουριές

Συναντιόμαστε γι άλλη μια φορά, εκεί που καταστρέφεται το βουνό, τα νερά, ο  αέρας που αναπνέουμε και το μέλλον ενός τόπου. Θα είμαστε εκεί για να προστατέψουμε τη ζωή. Εκεί, μέχρι να αποτρέψουμε την καταστροφή. Εκεί, μέχρι ν΄ανασάνει το τόπος.

Από τις Σκουριές, σας ευχόμαστε

"Ευτυχές το νέον έτος” και καλή λεφτεριά".