Ρεσιτάλ καταστολής στις συγκεντρώσεις για την δολοφονία του Π. Φυσσα

"Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές"

Ολοκληρώθηκαν οι αντιφασιστικές πορείες σε όλη την Ελλάδα με χαρακτηριστική την μεγάλη έκταση που έλαβε η αστυνομική βία και καταστολή. Παρακολουθήστε αποκλειστικά βίντεο και φωτογραφίες του Alterthess από την αντιφασιστική πορεία της Θεσσαλονίκης.

Βίντεο: Παρά την επίθεση των ΜΑΤ οι διαδηλωτές παραμένουν

Βίντεο: Δακρυγόνα και κρότου λάμψης στην πορεία στην Θεσσαλονίκη

Βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης των ΜΑΤ στην αντιφασιστική πορεία

Βίντεο: Κλούβες το ΜΑΤ φράζουν το δρόμο να μην περάσει η πορεία

Βίντεο: Τα φοιτητικά μπλοκ στην αντιφασιστική πορεία

Βίντεο: Αντιφασιστική πορεία απέναντι από τις κλούβες των ΜΑΤ

Βίντεο: ΜΑΤ στην Θεσσαλονίκη στην αντιφασιστική πορεία

 

Φωτογραφίες από την αντιφασιστική πορεία της Θεσσαλονίκης

00:30: Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας μέχρι να αφεθούν όλοι οι προσαχθέντες.

22.50: Όλοι οι προσαχθέντες στην Θεσσαλονίκη αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι εκτός ενός ο οποίος κρατείται για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

21.33: 30 προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

21.32: Εκκενώνεται η Γρ. Λαμπράκη στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες στο twitter υπάρχει σοβαρά τραυματισμένος στο Τζάνειο

21.30: Οδοφράγματα στην Καμάρα photo by @AndreasKakaris

Embedded image permalink

21.15: Τμήματα της πορείας βρίσκονται στο άγαλμα Βενιζέλου και στην Καμάρα ενώ το κυνηγητό συνεχίζεται στα ενδιάμεσα στενά

21.05: Στη Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές πηγαίνουν προς την Καμάρα με τις αστυνομικές δυνάμεις να συνεχίζουν να κυνηγούν την ουρά της πορείας και τον κόσμο που έχει σκορπίσει στα γύρω στενά

21.03: Δεκάδες προσαγωγές στον Πειραιά.

21.00: Ολοκληρώθηκε η πορεία στο κέντρο Μυτιλήνη, η οποία είχε πολύ κόσμο. Η πορεία ξεκινησε από την πλατεία Σαπφούς και κατέληξε στο ίδιο σημείο. Στην πορεία συμμετείχαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και της Συνελεύσης για την γενικευμένη αυτοδιεύθυνση.

20.55: Σύμφωνα με πληροφορίες του left.gr στον Πειραιά γίνεται συντονισμένη επίθεση της αστυνομίας στους συγκεντρωμένους. Δέλτα και ΔΙΑΣ διαλύουν συγκροτημένα μπλοκ, με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρέχει προς τα γύρω στενά, ενώ άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για περικύκλωση του μεγαλύτερου όγκου της πορείας από τρεις πλευρές και ταυτόχρονη ρίψη χημικών μέσα στο πλήθος.

20.45: Συνεχίζεται πιο άγριο από κάθε άλλη φορά το κυνηγητό και το ξύλο από τα ΜΑΤ που έχουν διασπάσει τους διαδηλωτές και δέρνουν κόσμο στο σωρό σε Τσιμισκή, Μητροπόλεως και γύρω στενά. Πνιγμένο στα χημικά το κέντρο της πόλης

20.43: Συγκρούσεις νωρίτερα και στην Ξάνθη έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ενώ ήταν σε εξέλιξη αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Συγκρούσεις και στην Πάτρα. Οι διαδηλωτές έχουν στήσει οδοφράγματα και η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

20.40: Κυνηγητό στην Μητροπόλεως και στα γύρω στενά. Πολύ ξύλο και δακρυγόνα από την αστυνομία

20.38: Μετά την καταστολή η πορεία της Θεσσαλονίκης κατευθύνεται προς την παραλιακή λεωφόρο. Χημικά έχουν χρησιμοποιηθεί στην Πατρα και στην Ξάνθη.

20.35: Ανυποχώρητος ο κόσμος έχει φτιάξει αλυσίδες. Επαναλαμβάνει την επίθεση με ξύλο και χημικά η αστυνομία

20.30: Χτύπησε την πορεία στη Θεσσαλονίκη η Αστυνομία με ξύλο, χημικά και κρότου λάμψης στο ύψος της οδόυ Δωδεκαννήσου

20.11: Η πορεία στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην Τσιμισκή στο ύψος της Ι. Δραγούμη αλλά η έξοδος προς τα Δικαστήρια είναι κλειστή με κλούβες των ΜΑΤ προκειμένου να εμποδίσουν την πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

20.10: Ένταση στην πορεία της Θεσσαλονίκης όπου τα ΜΑΤ έριξαν κρότου λάμψης. Πολλά χημικά στον Πειραιά που προκάλεσαν αντιδράσεις των κατοίκων

20.00: Στην οδό Βενιζέλου η πορεία στη Θεσσαλονίκη. Εκτιμάται για όγκο άνω των 10.000.

19.50: Φωτογραφία από την πορεία στο Κερατσίνι by @hopiejop (αναδ. left.gr)

 Embedded image permalink

19.40: Ογκώδης η πορεία στη Θεσσαλονίκη, με έντονο παλμό, οδεύει επί της Εγαντίας με κατεύθυνση την Πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρη)

19.25: Ξεκινάει η πορεία στη Θεσσαλονίκη. Επικεφαλής το μπλοκ των φοιτητών με πανώ που γράφει: "To παρακράτος δολοφονεί. Ανοχή τέλος. Τσακίστε τους φασίστες". Ακολουθούν μπλοκ κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς.

19.20: Σύγκρουση διαδηλωτών με ΜΑΤ στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες ενώ τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν χημικά.

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από φασίστα και μέλος της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται πως τα ραντεβού έχουν δοθεί σε όλη την χώρα.  Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται από συλλογικότητες, οργανώσεις, συνδικάτα και κόμματα  στο σημείο της δολοφονίας, στη συμβολή των οδών Τσαλδάρη και Ξάνθου. Αντίστοιχη συγκέντρωση και  στη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα. Επίσης το ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί συγκέντρωση καταδίκης της δολοφονίας του 34χρονου στο Κερατσίνι στην Αθηνα και  στο Αγ. Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη

Τέλος, αντιφασιστικές συγκεντρώσεις διοργανώνονται σε Λάρισα, Κοζάνη, Μυτιληνη, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Κόρινθο, Δράμα, Καλαμάτα, πρέβεζα, Βόλο, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Σέρρες, Γιαννενα, Κομοτηνή, Θήβα, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Λιβαδειά, Αίγιο.

Η δολοφονία

Nεκρός έπεσε 34χρονος στις 12.10 το βράδυ στην οδό Τσαλδάρη και Ξάνθου στο κέντρο της Αμφιάλης .

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το θύμα και η παρέα του, 5 - 6 άνδρες και γυναίκες κυνηγήθηκαν από περίπου 25 άτομα με μαύρες μπλούζες, μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού.

Ο νεαρός Π.Φύσσας που ήταν γνωστός αντιφασίστας της περιοχής, κυνηγήθηκε και χτυπήθηκε στην καρδιά με τουλάχιστον με δύο μαχαιριές.

Ο Π. Φύσσας περίμενε σοβαρά τραυματισμένος το ασθενοφόρο όπου τον μετεφερε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας , το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες καθυστέρησε 50 λεπτά. 

Ομολόγησε ο δολοφόνος ότι είναι μέλος της Χ.Α

Ομολόγησε ο 45χρονος δράστης που δολοφόνησε με μαχαίρι τον 34χρονο Παύλο Φύσσα χθες τα μεσάνυχτα στην οδό Τσαλδάρη και Ξάνθου στο κέντρο της Αμφιάλης.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 45χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι, ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε στους αστυνομικούς πως είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα το πρωί η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων και στο Σταθμό Λαρίσης, ενώ αναζητούνται κι άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Διαβάστε επίσης:

 

Συνελήφθησαν η γυναίκα του δολοφόνου και ο κομματάρχης της Χρυσής Αυγής

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει. ΣΥΡΙΖΑ: Αποδοκιμάστε τον ανιστόρητο Λαζαρίδη

Χανιά: Τα ΜΑΤ απώθησαν τη διαδήλωση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Πάτρα: Συνελήφθη γιατί σημάδευε με όπλο διαδηλωτές

Σε συμμορία τραμπούκων, πληρωμένων από την ΧΑ, ανήκει ο Γ.Ρουπακιάς

Προπηλακίστηκε από διαδηλωτές ο Καμμένος

Νεκρός 34χρονος στην Αμφιάλη. Μαχαιρώθηκε από ομάδα ακροδεξιών

Πατέρας 34χρονου: Του έστησαν καρτέρι (βίντεο)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ήταν θέμα χρόνου- Η ναζιστική συμμορία δολοφόνησε αγωνιστή

Το ΚΚΕ για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία του 34χρονου