Ρατσιστική σκέψη της Ντιναμό Κιέβου για ξεχωριστή εξέδρα μη λευκών οπαδών

Μια εξέδρα που θα προορίζεται αποκλειστικά για τους φιλάθλους μη λευκού χρώματος είναι η απαράδεκτη πρόταση που εξετάζει η Ντιναμό Κιέβου για την καταπολέμηση του ρατσισμού στο γήπεδό της.

Ο ουκρανικός σύλλογος αποτελεί το αντικείμενο έρευνας της UEFA για τις κατηγορίες που απηύθυναν τέσσερις οπαδοί διαφορετικού χρώματος κατά τη διάρκεια του εντός έδρας αγώνα της για το Champions League την περασμένη εβδομάδα, εναντίον της Τσέλσι.

Ένας δημοσιογράφος, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Sun», ρώτησε τον υπεύθυνο του γηπέδου «Olimpiyskiy», Βολόντιμιρ Σπιλτσένκο, αν η δημιουργία ενός χώρου ειδικά για τους φιλάθλους διαφορετικού χρώματος, θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή εξέδρα. Πιθανώς θα ακούσουμε την ιδέα του» είπε ο Σπιλτσένκο.

Πολλοί πάντως είναι εκείνοι που ζήτησαν να καταδικαστούν οι δηλώσεις του Όχορ Κοκέτοφ, αντιπροέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ουκρανίας, ο οποίος έδωσε μια… σουρεαλιστικό εξήγηση του επεισοδίου που συνέβη στον αγώνα με την Τσέλσι.

«Η παρουσία οπαδών υποστηρικτών διαφορετικού χρώματος σε εκείνη την εξέδρα, που παραδοσιακά κατείχαν οι πιο ακραίοι σκληροπυρηνικοί της Ντιναμό, είναι μια μεγάλη έκπληξη για όλους. Ατομα αυτού του είδους δεν είχαν βρεθεί ποτέ εκεί» είχε δηλώσει ο Κοκέτοφ.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν είχαν εισιτήριο και έφεραν μαζί τους καπνογόνα. Ίσως ήταν μια σχεδιασμένη προβοκάτσια, αυτά είναι όλα ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις» είχε προσθέσει, προκαλώντας αντιδράσεις με την τοποθέτησή του.