Ρατσιστική-δολοφονική επίθεση σε μετανάστη κοντά στο Πάντειο

Δολοφονική ρατσιστική επίθεση τις πρωινές ώρες της Τρίτης σε μέλος της κοινότητας του καταγγέλλει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία «Ο Χ. επιστρέφοντας από την δουλειά και πηγαίνοντας σπίτι του, δέχτηκε ξαφνική επίθεση από 6-7 άτομα, περιμένοντας σε στάση λεωφορείου πέριξ του Παντείου Πανεπιστημίου». «Ο άνθρωπος νοσηλεύεται, δεν συντρέχει άμεσα κίνδυνο η ζωή του» επισημαίνει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες/ Greek Council for Refugees έχει αναλάβει την υπόθεση δικαστικά και το περιστατικό έχει καταγραφεί στο RVRN - Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας. Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών κάνει έκκληση προς όλες και όλους που βιώνουν ή είναι μάρτυρες τέτοιων εγκλημάτων και επιθέσεων -ακόμα και ρητορικής μίσους και ρατσισμού, να καταγγέλουν τα περιστατικά ώστε να καταγράφονται και να αντιμετωπίζονται. «Σε αυτή την όξυνση του ρατσιστικού λόγου και της ξενοφοβίας, η οποία εντείνει τέτοιες επιθέσεις και εγκλημάτα μίσους, είμαστε απέναντι, είμαστε πολλοί μαζί και αλληλέγγυοι» καταλήγει.