Ραντεβού στην Αθήνα δίνουν οι αγελαδοτρόφοι

Συγκέντρωση στην Πλατεία Κάνιγγος αναμένεται να πραγματοποιήσουν στις 11:00 αγελαδοτρόφοι από όλη την χώρα που βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επιχειρούμενη επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος.

Οι αγελαδοτρόφοι ξεκινούν με πούλμαν από διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως από τη Μακεδονία και τη Θράκη, περιοχές που καλύπτουν πάνω από το 60% της γαλακτοπαραγωγής, και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, και τον αναπληρωτή υπουργό, Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Αντιπροσωπεία τους, με επικεφαλής το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), θα επισκεφθεί τη Βουλή προκειμένου να επιδώσει επιστολή στο σύνολο των βουλευτών του Κοινοβουλίου, με τις καταγγελίες και τις θέσεις του κλάδου, ζητώντας τους να μην συμβάλλουν με την ψήφο τους, στο τέλος της ελληνικής αγελαδοτροφίας.

Επίσης σήμερα στη 1 το μεσημέρι, οι εκπρόσωποι των αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγής θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Τιτάνια.