Πυρκαγιά σε Φωκίδα, Ηλεία και Αυλάκι Αττικής

Σε εξέλιξη

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα σε χώρο με οικόπεδα και χαμηλή βλάστηση, στο τέρμα της οδού Κερκύρας, στο Αυλάκι Αττικής. Η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια και φυσάει δυνατός άνεμος, γι αυτό υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Επί τόπου βρίσκονται και ενεργούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων και ένα ελικόπτερο.

 Δυο ακόμα πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα σε δασικές εκτάσεις, στον δήμο Γραβιάς στη Φωκίδα και στο Γεράκι Ηλείας.
 
Η φωτιά στη Φωκίδα εκδηλώθηκε σε δάσος με βελανιδιές και πουρνάρια, στην περιοχή Καστέλια, κοντά στο Πολύδροσο. Επί τόπου βρίσκονται και προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο, 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρα, ενώ από αέρος έκαναν μέχρι πριν από λίγο ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη (δύο καναντέρ και δυο πετζετέλ).

Λίγο αργότερα εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Γεράκι του δήμου Ήλιδας, επίσης σε δασική έκταση. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, δέκα άτομα πεζοπόρα και δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ