Προς επίταξη οι σχολικοί καθαριστές και καθαρίστριες;

Σε επίταξη των σχολικών καθαριστών προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δήμους της χώρας.

Όπως ανέφερε στο alterthess.gr συνδικαλιστής σχολικός καθαριστής ήδη από το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιείται τηλεφωνική ενημέρωση των σχολικών καθαριστών και καθαριστριών που τους ζητείται την ερχόμενη Δευτέρα να παρουσιαστούν για εργασία στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως από την ημέρα που ανέστειλαν τη λειτουργία τους τα σχολεία της χώρας οι σχολικοί καθαριστές και καθαρίστριες ζητήθηκε να προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους για να καθαρίσουν τα άδεια κτίρια.

«Δεν είμαστε δημοτικοί υπάλληλοι αλλά σχολικοί καθαριστές με συμβάσεις έργου» σημειώνει χαρακτηριστικά ο σχολικός καθαριστής που μίλησε στο alterthess.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στους σχολικούς καθαριστές και καθαρίστριες μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες και γάντια), ενώ  υπενθυμίζει ότι κανένας δεν έχει στηρίξει το διαχρονικό αίτημα τους για την μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης σε σύμβαση αορίστου χρόνου, έτσι δεν είναι δυνατόν να ζητείται η επίταξη τους σε άλλες υπηρεσίες, εκτός σχολικών μονάδων.