Προεκλογική ομιλία Σαμαρά, με άρωμα ακροδεξιάς- Ελέγχεται αν ήρθε, τον είδαν μόνο ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ

Οι ομιλίες στη ΔΕΘ συνηθίζεται να εκθέτουν μετά από ένα διάστημα τους πρωθυπουργούς -βλ. Παπανδρέου για ΕΥΑΘ και Σαμαρά για Παπαγεωργόπουλο- που τις εκφωνούν,αλλά ο Αντώνης Σαμαράς δεν φαίνεται να πήρε το μήνυμα.

Έτσι από το βήμα της ΔΕΘ παρουσίασε μια εικόνα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, χωρίς όμως είναι η αλήθεια να προχωρήσει σε συγκεκριμένες εξαγγελίες, περα από το σαφές μήνυμα, πως οι επιχειρηματίες αποτελούν την ατμομηχανή της χώρας. Τους εργαζόμενους άλλωστε τους είχε εξαφανίσει από νωρίς από την πόλη.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στη ΔΕΘ λίγο μετά τις 10:00 το πρωί και κατευθύνθηκε κατευθείαν στο χώρο της τελετής των εγκαινίων. Με εξαίρεση τους θεσμικούς φορείς της πόλης- φοβερή φιγούρα ο ξενιχτυσμένος και με μαύρο γυαλί Μπουτάρης- στο χώρο της ΔΕΘ επιτράπηκε η είσοδος μόνο σε μεσαία κομματικά στελέχη της ΝΔ, ενώ η γύρω περιοχή είχε αποκλειστεί από νωρίς το πρωί.

Ο Αντώνης Σαμαράς ανέβηκε στο βήμα στις 11:00 ακριβώς και εκφώνησε μια ομιλία με έντονο προεκλογικό άρωμα, που περιελάμβανε αόριστες υποσχέσεις για ανάπτυξη, έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου και επίθεση εφ' όλης της ύλης στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σκεφτείτε που ήμασταν πέρυσι και που είμαστε σήμερα. Πέρυσι κάποιοι προεξοφλούσαν την έξοδό μας από το ευρώ, σήμερα διαβεβαιώνουν το αντίθετο. Από μονή πηγή αστάθειας στην περιοχή η χώρα μας μετετράπη σε πηγή σταθερότητας», είπε ο πρωθυπουργός και στάθηκε ιδιαιτέρως στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος φέτος.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός προχώρησε σε σειρά προβλέψεων, για τα οικονομικά μεγέθη της χώρας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η απεμπλοκή από τα μνημόνια είναι κοντά. Μάλιστα όπως κάθε πρωθυπουργός που σέβεται τον εαυτό του, ανακοίνωσε παροχές στις κοινωνικές παροχές -όπως στο παρελθόν- φωτογραφικές σε όσους στηρίζουν το έργο αυτής κυβέρνησης. Ελάφρυνση λοιπόν των αστυνομικών και των συνταξιούχων.

«Πρωτογενές πλεόνασμα σημαίνει ότι καλύπτουμε μόνοι μας τις τρέχουσες ανάγκες. Σταματά η Ελλάδα να ζητά νέα δανεικά. Η χώρα στέκεται στα πόδια της. Στο τέλος του χρόνου θα πετύχουμε νέα ελάφρυνση του χρέους. Ξεπερνάμε τους στόχους και είναι το πρώτο βήμα για να βγούμε από την μνημονιακή πολιτική...Δεν ξέρουμε πόσο θα είναι το πλεόνασμα, αλλά όσο και να είναι θα το χρησιμοποιήσουμε για την ελάφρυνση της κοινωνίας, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους», δήλωσε ο Αντωνης Σαμαράς. Όσο συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά, θα ακολουθήσουν και άλλες ελαφρύνσεις, υποσχέθηκε ο Α. Σαμαράς.

Η θεωρία των άκρων στο προσκήνιο

Ο Ανωνης Σαμαράς επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή κάνοντας λόγο για κοινές πρακτικές, ενώ υπερασπίστηκε επιλογές του, που έφεραν αντιδράσεις ακόμη και σε συντηριτικούς κύκλους της Ευρώπης, όπως το λουκέτο στην ΕΡΤ.

«Χάνουν την ψυχραιμία τους οι προφήτες της καταστροφής, επειδή όπως λένε είμαι αισιόδοξος. Νομίζουν ότι δεν βλέπω την ανεργία, τον πόνο; Δεν ξέρω ότι ο κόσμος ζορίζεται και υποφέρει; Μα αυτό ακριβώς που πολεμώ είναι η φτώχεια και η ανεργία.

Αυτές οι φωνές της μιζέριας δεν φοβούνται τα χειρότερα, εύχονται τα χειρότερα. Δεν στενοχωριούνται, εύχονται να μην έρθει η ανάπτυξη, θέλουν να κερδοσκοπήσουν. Έχουν χάσει την ψυχή τους, το φιλότιμο, θα χάσουν σε όλα...Ευχόμαστε να είχαμε μια αντιπολίτευση που να στηρίζει την ανάπτυξη, την περικοπή των δαπανών, την απομάκρυνση των επιόρκων από το δημόσιο, την απομόνωση των εγκληματιών.

Αντιθέτως, εκείνοι καταψηφίζουν τα πάντα, κάθε νοικοκύρεμα, αντιδρούν κάθε φορά που μπαίνει η αστυνομία σε δημόσια κτήρια που επί χρόνια έχουν καταλάβει αναρχικοί, κατήγγειλαν ότι κλείσαμε την διεφθαρμένη ΕΡΤ, παραπονιούνται ότι δεν φέρνουμε επενδύσεις και όταν τις φέρνουμε θέλουν να τις διώξουν...

Είναι ένα ρεσιτάλ ανυπόφορου λαϊκισμού και υποκρισίας. Οι επικριτές μας οραματίζονται την καταστροφή της χώρας γιατί έχουν γίνει ένα με το χθες και πολύ στενοχωριούνται που η Ελλάδα γυρίζει την σελίδα στο αύριο...

Στο άλλο άκρο, οι νεοναζί καταγγέλλουν τις αριστερές ακρότητες και απαντούν με χειρότερες. Καταψηφίζουν κάθε μεταρρύθμιση και ενσαρκώνουν τους χειρότερους εφιάλτες...

Και τα δυο άκρα καταψηφίζουν κάθε μεταρρύθμιση, διχάζουν το λαό, περιφρονούν το νόμο και την δημοκρατία, δεν έχουν καμία πρόταση για το αύριο...Κανείς τους δεν θα κυβερνήσει, γιατί δεν μπορεί να κυβερνήσει, το μόνο που θέλουν είναι να συγκρουστούν πάνω από τα ερείπια της χώρας. Δεν θα τους περάσει».

Όλα στους επιχειρηματίες

Με μια περιέργη ιστορία -κάτι του είπε ο Φιλανδός Πρωθυπουργός που κανείς δεν κατάλαβε- ο Ανωνης Σαμαράς ξεκίνησε τις αναφορές του στην ανάπτυξη. Τόνισε πως ο τουρισμός πάει καλά, υπερθεμάτισε για τις συναντήσεις με επιχειρηματίες και έκλεισε με τη μοναδική είδηση που έβγαλε η ομιλία του. Ενιαίο φόρο για όλες τις επιχειρήσεις με συντελεστή στο 15%. Και κάπως έτσι ο δρόμος για να γίνουμε Βουλγαρία είναι ανοιχτός...

Και του χρόνου

Διαβάστε επίσης:

Το ΚΚΕ για την ομιλία Σαμαρά

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ποια χώρα νομίζει ότι μιλά ο πρωθυπουργός;

ΔΗΜΑΡ: "Η χώρα δεν χρειάζεται ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας"

Καμμένος: Ο πρωθυπουργός χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη