Το πραγματικό Success story-Τέλος στην “ύφεση” βάζει ο Δένδιας-Εξαγγέλει ανάπτυξη των σωμάτων ασφαλείας

Σε αύξηση της αστυνόμευσης και παρουσία περισσότερων αστυνομικών στους δρόμους στοχεύει η αναδιάρθρωση στα σώματα ασφαλείας, τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Παράλληλα ανακοινώθηκε η μόνιμη ύπαρξη στρατοπέδω συγκέντρωσης μεταναστών και μόνιμος χαραακτήρας του Ξένιου Δία που επεκτείνεται και σε άλλες κοινωνικές ομάδς, μη στοχεύοντας απλώς τους μετανάστες.

Τα παραπάνω φαίνεται πως είναι απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ενώ προχωρά το πρόγραμμα εξοικονόμησης χρημάτων, προκειμένου να δοθούν αυξήσεις σε αστυνομικούς συγκεκριμένων σωμάτων -ΜΑΤ,ΔΙΑΣ- με τη μορφή έκτακτων επιδομάτων. Μάλιστα οι αλλαγές αναμένεται να συνοδευτούν από επικοινωνιακή καμπάνια του υπουργείου, με κεντρικό στόχο να "παίξει" το θέμα της ασφάλειας ψηλά στην αντζέντα ενόψει και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο υπουργος πρόσθεσε πως θα κατατεθεί ένα μεγάλο νομοθέτημα που θα αφορά το υπουργείο, την αστυνομία και την πυροσβεστική. Παράλληλα τόνισε πως «η κατευθυντήρια γραμμή είναι η αύξηση της αστυνόμευσης κι όχι η μείωση της. Η παρουσία περισσότερων αστυνομικών ορατών στο δρόμο και τον έλληνα πολίτη, όχι λιγότερο. Κατά συνέπεια από την μεταρρύθμιση, που ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί αυτό το χειμώνα, να περιμένετε σημαντική βελτίωση, όχι οπισθοδρόμηση».
Στη συνέχεια σημείωσε πως η ύπαρξη των κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών κρίνεται επιτυχημένο μέτρο, υπογραμμίζοντας ότι «ήταν ο τρόπος με τον οποίο φέραμε σε μια τάξη το μεγάλο μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας».

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι μέσα από την αναδιάρθρωση στην αστυνομία θα αποκτήσει μόνιμη δύναμη το κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών που λειτουργεί στην Κόρινθο, για την φύλαξή του και θα σταματήσει η καθημερινή ταλαιπωρία των αστυνομικών της Πελοποννήσου.