Πορτογαλία: Μάχη με τις φλόγες για τουλάχιστον 800 πυροσβέστες

Πάνω από 800 πυροσβέστες συνεχίζουν σήμερα τις επιχειρήσεις για να τεθούν υπό έλεγχο οι δασικές πυρκαγιές οι οποίες μαίνονται επί πολλές ημέρες στην Πορτογαλία, ενώ αναμένονται δύο γαλλικά πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ για να λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις, έπειτα από την άφιξη δύο ισπανικών αεροσκαφών χθες.

Η συμμετοχή των δύο γαλλικών Καναντέρ στις επιχειρήσεις, η οποία αρχικά προβλεπόταν να ξεκινήσει την προσεχή Κυριακή, επισπεύσθηκε για σήμερα κιόλας, ανακοίνωσε το πορτογαλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οι πυρκαγιές, για την αντιμετώπιση των οποίων είχαν κινητοποιηθεί χθες ως και 1.000 πυροσβέστες, συνεχίζουν σήμερα να μαίνονται. Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στα δύο κύρια μέτωπα—στα οποία δίνουν μάχη με τις φλόγες 810 πυροσβέστες, με την υποστήριξη 200 οχημάτων κι επτά ελικοπτέρων, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας.

Τα δύο κυριότερα μέτωπα βρίσκονται στην περιοχή Βιζέου, στις κεντρικές περιοχές της χώρας, όπου επιχειρούν 300 πυροσβέστες.

Οι αρχές εξέδωσαν σήμερα προειδοποίηση μεγάλου κινδύνου για τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε περίπου 20 περιοχές της χώρας, την ώρα που η χώρα βιώνει μία περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε ορισμένες περιοχές, οι ισχυροί άνεμοι τροφοδοτούν τις φλόγες, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο των πυροσβεστών.

Χθες, τρεις πυροσβέστες τραυματίσθηκαν, ο ένας σοβαρά, από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε κατοικία, ενώ προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στην περιοχή Τρουνκόζου, στην περιφέρεια της Γκουάρντα, όπου πολλές κατοικίες καταστράφηκαν και οι οδικές αρτηρίες χρειάσθηκε να κλείσουν για την κυκλοφορία.

Πηγή avgi.gr