Πορείες διαμαρτυρίας για τον θάνατο της 13χρονης Σάρα

Θεσσαλονίκη

Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο της 13χρονης Σάρα από αναθυμιάσεις μαγκαλιού, καθώς το σπίτι δεν είχε ρεύμα και θέρμανση.

Συγκεκριμένα πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Ξηροκρήνης, στην οποία συμμετειχαν η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών, η Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών και η δημοτική κίνηση Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων- Μενεμένης. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν στάση και εναπόθεσαν λουλούδια στην είσοδο της οικοδομής όπου διέμενε το αδικοχαμένο κορίτσι. Διμοιρία των ΜΑΤ ακολουθούσε σε διακριτική απόσταση την πορεία.

 

Παράλληλα, ξεχωριστή πορεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στην Ξηροκρήνη και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 6/12 στις 9:00 θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ (Αισώπου 20), μετά από σχετικό κάλεσμα της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών.

Τέλος, το τελευταίο αντίο στη 13χρονη Σάρα, θα πουν αύριο Παρασκευή συμμαθητές, συγγενείς και φίλοι της στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί στη μία το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Ξηροκρήνης.

Η σορός του κοριτσιού θα μεταφερθεί για να ταφεί στον τόπο καταγωγής της, τη Σερβία, με έξοδα που θα καλύψει ο δήμος Θεσσαλονίκης και το σερβικό προξενείο.