Πολιτικές αντιδράσεις για την επέμβαση των ΜΑΤ στην Άνω Πόλη

Έντονες είναι οι πρώτες πολιτικές αντιδράσεις για την βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

Σε δήλωση της η βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, καταγγέλλει την επιλεκτική, όπως λέει, «ευαισθησία» της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, ενώ καλεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να πάρει θέση.

Πιο συγκεκριμένα η δήλωση της κ. Νοτοπούλου σημειώνει πως «δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν χθες βράδυ στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης για να διαλύσουν συγκεντρωμένους νέους «στο πλαίσιο των μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού».

Δεν είδαμε ωστόσο την ίδια ευαισθησία για την προστασία της δημόσιας υγείας στη συγκέντρωση δεκάδων πολιτών στην πλατεία Ομονοίας παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη.

Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση διαχωρίζει ανθρώπους και περιοχές βάζοντας ταμπέλες Α και Β κατηγορίας είναι εξοργιστικός. Στις γαλάζιες πλατείες ο κορονοϊός δεν κολλάει αλλά κολλάει στις πλατείες που συγκεντρώνεται ο λαός. Ο εκλεκτός της Ν.Δ., δήμαρχος, Κ. Ζέρβας, οφείλει να πάρει θέση».

Παράλληλα, σε ανακοίνωση της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αναφέρει πως «χθες το βράδυ στο στόχαστρο βρέθηκαν οι πλατείες και οι νέοι της Θεσσαλονίκης. Λίγο μετά τα μεσανυχτα, άνδρες των ΜΑΤ περικύκλωσαν την πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη και προχώρησαν στη ρίψη κροτίδων κρότου-λάμψης προς τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος. Η σημερινή βίαιη και αναίτια έφοδος των ΜΑΤ προστίθεται στον μακρύ κατάλογο επιθέσεων της αστυνομίας, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στη νέα γενιά.

Αυτά τα γεγονότα θυμίζουν σκοτεινές εποχές στις οποίες οι νέοι και οι νέες αρνούμαστε να επιστρέψουμε. Γίνεται κάθε μέρα ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί την υγειονομική κρίση ως «ευκαιρία» για επίθεση στη δημοκρατία και στα δικαιώματα. Η «ακροδεξιά» κανονικότητα που ετοιμάζουν δε μας χωράει. Οι ελεύθεροι χώροι και οι πλατείες ανήκουν σε όλες και σε όλους μας».