Ποιοι ορκίστηκαν με πολιτικό και ποιοι με θρησκευτικό όρκο στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Ο θρησκευτικός όρκος του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου προκάλεσαν ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο.

Φυσικά ο καθένας και η καθεμιά έχει δικαίωμα να πιστεύει και να ορκίζεται όπως νομίζει, ωστόσο ο θρησκευτικός όρκος δεν προβλέπεται καν από το σχετικό θεσμικό πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον να καταγράψουμε πως επέλεξαν να ορκιστούν οι δημοτικοί σύμβουλοι από κάθε παράταξη.

Τον θρησκευτικό όρκο επέλεξαν οι σύμβουλοι από τις δημοτικές παρατάξεις «Ναι στη Θεσσαλονίκη» του Κ. Ζέρβας, «Θεσσαλονίκη Ταχιάος υπεύθυνα» του Ν. Ταχιάου, «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον» του Γ. Ορφανού, «Δύναμη Πολιτών» του Π. Ψωμιάδη, καθώς και οι Π. Λεκάκης (Θεσσαλονίκη πρώτη), Μ. Κυριζίδης (Θεσσαλονίκη θετικά), Χ. Αηδονόπουκος (Συνέργεια πρώτα η πόλη μας), Γ. Ρακκάς (Μένουμε Θεσσαλονίκη), Γ. Κουριανίδης (Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική), Γ. Νασιούλας (Νέα αρχή για τη Θεσσαλονίκη) και Β. Μωϋσίδης (Θεσσαλονίκη των πολιτών).

Τον πολιτικό όρκο επέλεξαν οι σύμβουλοι από τις δημοτικές παρατάξεις «Θεσσαλονίκη μαζί» της Κ. Νοτοπούλου, «Πολήχρωμη Θεσσαλονίκη» του Σπ. Βούγια, «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σ. Ζαριανόπουλο, καθώς και οι Μ. Τρεμόπουλος (Οικολογία αλληλεγγύη) και Α. Γαζάκης (Η πόλη ανάποδα - Δύναμη Ανατροπής Ενωτικό Ψηφοδέλτιο).