Ποδοσφαιριστές διαμαρτύρονται για τις χαμένες ζωές προσφύγων

Στο γήπεδο της ΑΕΛ

O διαιτητής σφύριξε την έναρξη του αγώνα, και οι ποδοσφαιριστές κάθισαν στον αγωνιστικό χώρο, για να διαμαρτυρηθούν. Ο λόγος της διαμαρτυρίας ότι «χάνονται» καθημερινά άνθρωποι στο Αιγαίο στην προσπάθειά τους να βρουν ένα καλύτερο μέλλον.

Η καθιστική διαμαρτυρία κράτησε 2,5 λεπτά, οι ποδοσφαιριστές σηκώθηκαν να ξεκινήσουν το παιχνίδι ενώ το σύνολο των θεατών τους χάρισε ένα μεγάλο σε διάρκεια χειροκρότημα επιδοκιμάζοντας αυτή τη μικρή συμβολική αλλά γεμάτη ανθρωπιά ενέργεια.

Το παραπάνω συγκινητικό γεγονός συνέβη στο γήπεδο της ΑΕ Λάρισας όπου αντιμετώπιζε τον Αχαρναϊκό για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League. Κατά τη διάρκεια της καθιστικής διαμαρτυρίας ακούστηκαν τα εξής: “H διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ, οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές θα τηρήσουμε 2 λεπτών σιγή αμέσως μετά την έναρξη του αγώνα ΑΕΛ – Αχαρναϊκός στη μνήμη των εκατοντάδων παιδιών που χάνουν κάθε μέρα τη ζωή τους από τη στυγερή αδιαφορία της Ε.Ε. και της Τουρκίας στο Αιγαίο. Οι ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΛ σε αυτά τα δύο λεπτά θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία προσπαθώντας με αυτή την κίνησή τους να κινητοποιήσουν όλους όσοι δήθεν ευαισθητοποιούνται γι’ αυτό το στυγερό έγκλημα το οποίο διαπράτεται στο Αιγαίο”, από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

Το τελικό σκορ του αγώνα, για την ιστορία, 2-0 υπέρ της ΑΕΛ μόνο που κάτι τέτοιες ενέργειες το βάζουν (με την καλή έννοια) σε δεύτερη μοίρα.

Photo Credit: pressalarissa.gr