Πετσοκομμένο το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Από αύριο η υποβολή των αιτήσεων

Αρχίζει από την Τετάρτη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα - πετσοκομμένο κατά 460 χιλιάδες δικαιούχους, εργαζόμενους – ανέργους – συνταξιούχους, και κατά 88,5% όσον αφορά τα διατιθέμενα κονδύλια

Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν  μόνο 110.000 άτομα έναντι 570 χιλιάδων δικαιούχων το 2011.

Το Πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 16.09.2013 έως την 31.07.2014 σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους που θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης.

Οι δικαιούχοι, εργαζόμενοι και άνεργοι που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, θα υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής για αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους μέσω του Διαδικτυακού Τόπου του ΟΑΕΔ μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12η μεσημβρινή. Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 14:00 οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέλθουν στα ΚΠΑ2 της περιοχής τους για την εκτύπωση και υπογραφή της αίτησης και για την επίδειξη/ υποβολή των δικαιολογητικών της Δημόσιας Πρόσκλησης.

- See more at: http://left.gr/news/petsokommeno-programma-koinonikoy-toyrismoy-apo-tin-...

Από αύριο ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013-2014». Οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού θα μπορούν μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις για να λάβουν κουπόνι για εξαήμερες διακοπές.
 Το δικαίωμα υποβολής θα διαρκέσει μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:00 το μεσημέρι. Από το πρόγραμμα θα επωφεληθούν 110.00 άτομα
Οι υποψήφιοι πάροχοι (ξενοδόχοι κ.λπ.):
α) επισκέπτονται το Κ.Π.Α. της περιοχής τους προκειμένου να παραλάβουν κλειδάριθμο για την αίτησή τους και την πρόσβαση στο σύστημα,
β) υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 15:00. Όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των παρόχων, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, θα σαρώνονται και θα αποστέλλονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες ηλεκτρονικά μέχρι την ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεών τους.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του Προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από τη Δημόσια Πρόσκληση (www.oaed.gr).

Δ. Στρατούλης:Πετσοκομμένο το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

 Κατά 460 χιλιάδες δικαιούχους και κατά 88,5% όσον αφορά τα διατιθέμενα κονδύλια είναι πετσοκομμένο το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Αυτό καταγγέλλει με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό ο  βουλευτής Β’ Αθήνας και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα ο Δ. Στρατούλης τονίζει ότι "Το νέο πετσοκομμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, που ανακοίνωσαν σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, είναι μια φτηνή  κυβερνητική επικοινωνιακή φούσκα. Αφορά μόνο 110 χιλιάδες δικαιούχους και δαπάνη 10 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι 570 χιλιάδων δικαιούχων και 82,5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσε το προηγούμενο πρόγραμμα του 2011, πριν δηλαδή η κυβέρνηση και η τρόικα καταργήσουν τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.Είναι, δηλαδή, πετσοκομμένο κατά 460 χιλιάδες δικαιούχους, εργαζόμενους – ανέργους – συνταξιούχους, και κατά 88,5% όσον αφορά τα διατιθέμενα κονδύλια. Επιπλέον, αποτελεί και  κοροϊδία, γιατί ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή λήγει η τουριστική περίοδος."

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον υπουργό Εργασίας και το Διοικητή του ΟΑΕΔ, "τι έγιναν και που πήγαν τα υπόλοιπα 90 εκατομμύρια ευρώ, που καταβλήθηκαν από τους εργαζόμενους μέσω του ΙΚΑ το 2012 και 2013 ως εισφορές στον πρώην Οργανισμό Εργατικής Εστίας;"