Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στη μη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα αλλά και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής προκειμένου να τα μελετήσει.

Ακόμα ζήτησε το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο όπου ο νοσηλεύεται ο κρατούμενος μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και την οποία συνεχίζει. |

Η κ. Δημητρίου θα μελετήσει τα στοιχεία και θα κρίνει εάν ζητήσει αίτηση αναίρεσης.

Νωρίτερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου τάχθηκε με το εισαγγελικό βέτο και απέρριψε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας. 

Μόλις έμαθε την απόρριψη του αιτήματός ο 60χρονος κρατούμενος έκανε γνωστό πως συνεχίζει την απεργία πείνας, «μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος», αρνήθηκε «κάθε ιατρική βοήθεια» και μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τις συντρόφισσες και τους συντρόφους και κάθε προοδευτικό άνθρωπο «που στέκεται κοντά όχι σε εμένα αλλά σε μια δίκαιη υπόθεση».

Ο Δημ. Κουφοντίνας νοσηλεύεται από την περασμένη Δευτέρα στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία την τέταρτη ημέρα αφ' ότου άρχισε απεργία πείνας, επειδή του αρνήθηκαν την έβδομη κατά σειρά άδεια που είχε αιτηθεί.