Πάπας Φραγκίσκος: "Δώρο Θεού" το Ιnternet

«Δώρο από το Θεό» χαρακτήρισε το διαδίκτυο, ο Πάπας Φραγκίσκος, αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα και στα μειονεκτήματα της ψηφιακής εποχής, αλλά και τις συνέπειες για τους Καθολικούς, όταν συναναστρέφονται με ανθρώπους από διαφορετικές θρησκείες και αντιλήψεις.

Παρά το γεγονός, πως ο Ποντίφικας, επαίνεσε το διαδίκτυο για τις «τεράστιες δυνατότητες» που προσφέρει, προειδοποίησε ότι η έμμονη επιθυμία να μένει κάποιος προσκολλημένος στο διαδίκτυο,  μπορεί να τον απομονώσει από φίλους και οικογένεια.

«Είναι κάτι πραγματικά καλό, ένα δώρο από το Θεό. Η επιθυμία για την ψηφιακή σύνδεση μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να μας απομονώσει από τους γείτονες μας, από τους κοντινούς μας ανθρώπους», είπ.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως οι επικοινωνίες σήμερα, έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν σαν «ένα βάλσαμο που ανακουφίζει από τον πόνο και ένα καλό κρασί που ευφραίνει τις καρδιές». Τέλος, ο Πάπας Φραγκίσκος πρότεινε στους Καθολικούς, να μην είναι τόσο αλαζόνες επιμένοντας πως μόνο αυτοί κατέχουν την αλήθεια.

Πηγή: enikos