Πάνδημη οργή μετά από ομαδικό βιασμό και δολοφονία 27χρονης στην Ινδία

Δεκάδες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στην Ινδία, μετά τη δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό νεαρής κτηνιάτρου στη Χιντεραμπάντ. Η κοπέλα, που επέστρεφε από ιατρικό ραντεβού με το ποδήλατό της το απόγευμα της Τετάρτης, ειδοποίησε την οικογένειά της ότι έσκασε το λάστιχό της.

Τους είπε ότι ένας οδηγός προσφέρθηκε να τη βοηθήσει και ότι θα επέστρεφε σύντομα. Έκτοτε η οικογένειά της την αναζητούσε εναγωνίως, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το πτώμα της κοπέλας βρήκε την επόμενη μέρα.  

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις δράστες του φρικτού εγκλήματος συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Η υπόθεση αυτή πάντως προκάλεσε θυμό, οργή και απογοήτευση σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στη Χιντεραμπάντ, καθώς οι ομαδικοί βιασμοί, παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας κατά της σεξουαλικής βίας, παραμένουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Ινδία.

Παρά το γεγονός ότι ακόμη και μετά θάνατον απαγορεύεται διά νόμου να αποκαλύπτεται το όνομα θύματος βιασμού, για να προστατευθεί η οικογένειά του, το όνομα της κοπέλας έγινε μία από τις πιο δημοφιλής τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οργανώθηκαν κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.  

Οι διαδηλωτές ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών και την καταδίκη τους σε θάνατο, ενώ βρέθηκαν ακόμη και βουλευτές οι οποίοι δήλωσαν ότι θα πρέπει να τους δώσουν στο πλήθος για τους λιντσάρουν. Επίσης, έγιναν ολονυχτίες και θρησκευτικές τελετές στη μνήμη της.

Πολλοί πολιτικοί θέλησαν να επισκεφθούν την οικογένειά της, για να δείξουν συμπαράσταση, αλλά τους έδιωξαν, λέγοντας ότι «δεν χρειαζόμαστε βοήθεια, πρέπει να λάβετε μέτρα προστασίας για τα κορίτσια μας».

Έξω από την κατοικία της τοποθέτησαν μια ταμπέλα που λέει: «Όχι ΜΜΕ, Όχι Αστυνομία, Όχι Ξένοι, Όχι Συλλυπητήρια - Μόνο Δράση, Μόνο Δικαιοσύνη». 

Επίσης, τρεις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς η οικογένεια κατέθεσε μήνυση εις βάρος τους γιατί δεν έδρασαν άμεσα, όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της.

Σχολιάζοντας την υπόθεση, ο υπουργός Άμυνας Ραϊνάτ Σινγκ δήλωσε ότι «αυτό το έγκλημα είναι ντροπή για όλη τη χώρα, πλήγμα για τον καθένα μας» αναγνωρίζοντας ότι η αυστηρότερη νομοθεσία θα έπρεπε να έχει αποτρέψει αυτού του είδους τα εγκλήματα.

Πηγή: efsyn.gr