Ομοφοβική επίθεση σε νυχτερινό λεωφορείο του Λονδίνου

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει φωτογραφία που τραβήχτηκε μετά από ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο γυναικών σε νυχτερινό λεωφορείο στο Γουέστ Χάμπστεντ στο Λονδίνο. 

Άγνωστοι άνδρες, αφού έκαναν ομοφοβικά σχόλια, τις επιτέθηκαν βίαια. Το συμβάν έγινε την Πέμπτη 30/5, όταν η 28χρονη Μελάνια Γκεϊμόνατ και η Αμερικανίδα φίλη της Κρις πήραν το λεωφορείο για να επιστρέψουν σπίτι  μετά τη νυχτερινή έξοδό τους στο δυτικό Χάμπστεντ.

Κάποια στιγμή, κάποιοι άγνωστοι άνδρες κατάλαβαν ότι εκείνη και η φίλη της ήταν ζευγάρι, άρχισαν να τις ζητούν επίμονα να φιληθούν ενώ έκαναν παράλληλα σεξιστικά σχόλια και χειρονομίες. Όταν οι δυο γυναίκες αρνήθηκαν, οι άνδρες άρχισαν να τις γρονθοκοπούν.

Σε μια φωτογραφία που τράβηξε η Μελάνια κι ανάρτησε στο Facebook, διακρίνεται η ίδια να αιμορραγεί από τη μύτη.

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα για να υποβληθούν σε ανάκριση. Θεωρούνται ύποπτοι για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών και κλοπή.

«Ήταν τουλάχιστον 4. Άρχισαν να συμπεριφέρονται ως χούλιγκαν, απαιτώντας να φιληθούμε κι εκείνοι να μας κοιτάνε, μας αποκάλεσαν λεσβίες…» ανέφερε η Μελάνια Γκεϊμόνατ στο Facebook.