ΟΛΜΕ: Προχωράμε σε κινητοποιήσεις- Αρβανιτόπουλος: Οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους

Ενόψει Σεπτέμβρη

Συνάντηση με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), είχε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Η Ομοσπονδία προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς αντιδρώντας στις απολύσεις εκπαιδευτικών και στην απαξίωση της εκπαίδευσης.

«Η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει τα σχολεία καθώς η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι ελλείψεις και τα κενά θα φανούν αμέσως», δήλωσε νωρίτερα στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης και πρόσθεσε: «εμείς δεν κρατάμε όμηρους τα παιδιά, εμείς συνεργαζόμαστε μαζί τους και με τους γονείς τους».

«Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει. Αυτή ήταν, άλλωστε, και η απόφαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 23η Ιουλίου», δήλωσε μετά την συνάντηση ο κ. Αρβανιτόπουλος.

«Επειδή σήμερα η ελληνική οικογένεια σηκώνει αρκετά βάρη και περνάει δυσκολίες, το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέτουμε βάρη, αγωνίες και ανασφάλεια, ιδίως όσον αφορά στο εκπαιδευτικό σύστημα», τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος και προσέθεσε πως, «μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών, πρέπει να είναι - και είναι - η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Εκπαιδευτικού συστήματος».

«Αυτό σημαίνει», κατέληξε «ότι τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους και η ελληνική οικογένεια δεν θα έχει κανένα άγχος και καμία αγωνία».

Υπό κατάληψη οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης στην Θεσσαλονίκη

Υπό κατάληψη βρίσκονται από νωρίς το πρωί οι Διευθύνσεις Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Επόμενο ραντεβού οι καθηγητές στην Θεσσαλονίκη δίνουν την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 7.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου στην παλλαϊκή συγκέντρωση – πορεία ενάντια στη διάλυση παιδείας – υγείας – δημόσιων υπηρεσιών και στις διαθεσιμότητες – απολύσεις – μετατάξεις.